Alcúdia a la FITUR 2023

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/tots-m.jpg

Potenciar el turisme de patrimoni en motiu del Centenari de les excavacions a POLLENTIA, el turisme i esport amb IRONMAN i turisme de congressos, Mallorca loves MICE.

Alcúdia a l’Stand de les Illes Balears a la FITUR a Madrid ha presentat tres podructes turístics com aposta per la desestacionalització:  potenciar el turisme de patrimoni en motiu del Centenari de les excavacions a Pollentia, el turisme i esport amb la continuïtat de l’IRONMAN i el turisme de congressos, amb les jornades Love Mice, esdeveniments turístics que tendran lloc al llarg de 2023.

Hi ha estat presents tant el batle d’Alcúdia Domingo Bonnín, com la tinent de batle i presidenta del Consorci de la ciutat romana de Pollentia Bàrbara Rebassa, a més del regidor de turisme Josep Cladera.

A més de participar als actes institucionals a la FITUR, tant per part del Govern com del Consell, a més de donar suport al teixit empresarial turístic d’Alcúdia, i de realitzar reunions amb empreses del sector,  l’ajuntament d’Alcúdia  ha duit a terme les següents presentacions.

 

ALCÚDIA VOL POSAR EN VALOR POLLENTIA ALS 100 ANYS D’EXCAVACIONS,  COM UNA DE LES CIUTATS ROMANES MÉS IMPORTANTS DE LA MEDITERRÀNIA.

 

El centenari de les excavacions a la ciutat romana de Pollentia posa en valor  una de les ciutats romanes més importants de la Mediterrània.

La tinent de batle i presidenta del consorci de la ciutat romana de Pollentia Bàrbara Rebassa, a la FITUR a Madrid a més de donar les gràcies a tots els membres integrants del Consorci, a més de l’Ajuntament, Govern Balear, Consell, Govern Central, exposà “els actes del Centenari al llarg de 2023 i part de 2024 tenen com a eix central l’apropament del jaciment a la ciutadania. Des del Consorci han preparat diverses propostes abraçant des de la difusió audiovisual, fins activitats familiars, com taller, visites teatralitzades en el jaciment, un cicle de teatre de petit format al Teatre Romà, concerts que uniran música i mitologia, i altres esdeveniments per impulsar i donar a conèixer Pollentia, com una del es ciutats més importants de la Mediterrània”.

S’ha fet la projecció d’un vídeo sobre Pollentia, i després el co-director de les excavacions Miquel Àngel Cau ha fet un repàs als cent anys de tasca al jaciment de Pollentia, a les diverses etapes de tasca desenvolupades a les excavacions, i els reptes de futur, com la creació del Museu i del Centre d’interpretació de Pollentia.

Finalment el batle d’Alcúdia Domingo Bonnín ha expressat que El potencial que té Alcúdia per la seva història pel seu punt estratègic ha tengut la petjada de moltes civilitzacions i la ciutat romana de Pollentia és un referent de tota la Mediterrània.

“El centenari de les excavacions a la ciutat romana de Pollentia és una fita per donar un impuls a visibilitzar la importància històrica dins la Mediterrània i que pugui ser referent i motiu directa de visita al municipi. Però també hem d’impulsar des de l’ajuntament, com a membre del consorci, la possibilitat que sigui un punt de trobada per a la ciència, per a l’arqueologia per a la investigació. També a nivell turístic suposa un turisme de qualitat, en qualsevol moment de l’any”.

Al llarg de tot el cap de setmana, al mostrador d’Alcúdia a l’Stand de les Illes Balears a la FITUR, en motiu del centenari de les excavacions de Pollentia, s’entrega a tots els visitants un Punt de llibre amb un codi QR, en quatre idiomes per donar a conèixer tots els actes del Centenari de les excavacions a la ciutat romana de Pollentia2.

 

ALCÚDIA APOSTA PER LA CONTINUÏTAT DE L’ESDEVENIMENT IRONMAN 70.3 ZAFIRO ALCÚDIA MALLORCA

 

Agustín Pérez en representació d’IRONMAN España ha recordat l’onzena edició de Zfiro Ironman 70.3 Alcúdia Mallorca i que té la seva continuïtat i tendrà lloc aquest pròxim 13 de maig, on el municipi d’Alcúdia segueix essent una aposta per a la realització d’aquest esdeveniment turístico-esportiu. Després s’ha visualitzat un vídeo promocional de l’edició l’Ironman a Alcúdia.

Antoni Homar en representació de Zafiro Hotels va recordar el suport de la seva cadena al turisme esportiu, del triatló i del ciclisme i de l’adaptació dels seus establiments a aquest tipus de turisme.

Finalment, el batle d’Alcúdia Domingo Bonnín ha subratllat “que seguim apostant per aquest producte de turisme i esport”. Ha recordat l’impacte econòmic que suposa per a la zona d’uns 8 milions d’€, amb una mitja de 3,5 pernoctacions, entre altres dades que fan que el turisme que projecta compleix amb aquests paràmetres i que pensam que són el fet diferenciador que pot ofertar.”

Per tant, des de l’Ajuntament d’Alcúdia des de fa 10 anys ha apostat i aposta per aquest perfil de visitant, de turista: esportista, sa, amb la seva família i que estima la natura. Ironman ens ha donat aquesta oportunitat i seguim apostant per la seva continuïtat al nostre municipi. Al costat d’Ironman i al costat de l’empresariat turístic alcudienc que també hi fa una forta aposta, com és ara Zafiro”.

 

 

ALCÚDIA POTENCIA EL TURISME DE CONGRESSOS AMB L’ESDEVENIMENT MALLORCA LOVES MICE EL MES DE MARÇ.

 

Amb la intervenció del regidor de turisme Josep Cladera i de Alessia... de l’empresa “Pide la luna” s’ha explicat les línies del turisme de congressos, i el potencial que Alcúdia té amb aquest sentit, equipaments público-privats per a poder oferir al potencial turisme de congressos.

El regidor de turisme Josep Cladera ha expressat que “la sisena edició de Mallorca loves MICE se celebrarà a l’Auditori d’Alcúdia de dia 10 al 12 de març, presentat per Ángel Martín, amb el patrocini i suport de l’Ajuntament d’Alcudia

Alessia Comis de “Pide la luna” ha explicat l’edició de Mallorca loves MICE que tendrà lloc a Alcúdia el proper mes de març a l’Auditori ha informat que aquesta edició d’enguany el Mallorca loves MICE es trasllada al Nord de Mallorca, la qual cosa constitueix una de les grans novetats de la sisena edició, combinant les activitats a l’Auditori amb excursions i activitats organitzades, esdeveniment que serà presentat per  Ángel Martín.

Per tancar el torn d’intervencions, el batle d’Alcúdia, Domingo Bonnín ha expressat que “l’activitat de congressos, viatges d’incentius, reunions i convencions va en augment any rera any. I l’organització d’aquest tipus d’esdeveniments pot ser un dels puntals tur´sitics en els quals val la pena aprofundir i promocionar, un turisme que ocupa els 12 mesos de l’any”. Per això hem optat per organitzar el Mallorca loves MICE, dirigit a professionals del sector”. Des de l’Ajuntament d’Alcúdia “es vol posar en valor les possibilitats del nostre municipi, aprofitant les instal·lacions de què disposam tant públiques com privades i a la vegada també la nostra planta hotelera”. “Entenem que és un sector, el de turisme de congressos, en ple desenvolupament i volem estar presents en aquest mercat, per a complementar l’oferta que ja tenim, patrimonial, esportiu, cultural”

Des de l’Ajuntament d’Alcúdia es fa una valoració molt positiva de la presència del municipi a la FITUR a Madrid, amb aquests tres esdeveniments que es produiran aquest 2023 i que segons expressà el batle Domingo Bonnín entren dins els objectius d“Impulsar polítiques per allargar la temporada turística. No massificat i de qualitat, amb què puguin viure i conviure ciutadans i visitants, que siguin ben rebuts i puguin fruir de la ciutat amb tranquil·litat, sense saturació”, recordant el lema promocional d’Alcúdia: “Per què escollir si ho podem tenir tot”

A les diverses presentacions es comptà amb la presència a l’Stand de diversos representants del sector turístic del municipi, així com la Presidenta del Consell Catalina Cladera, del Conseller de turisme Andreu Serra, a més de representants de diverses cadenes hotelres, a més de tècnics de la subdirecció general de gestió i coordinació dels béns culturals del Ministeri de Cultura i esport, Ángel José Villa i Elena Vázquez.

 

SEGON PREMI SICTED PER L’HOSTATGERIA DE L’ERMITA DE LA VICTÒRIA.

La presència alcudienca a la FITUR ha estat molt activa, a nivell municipal, donant suport al teixit empresarial del municipi que ha participat a la fira turística, amb les diverses cadenes hoteleres, especialment en aquesta edició a Can Calco Hotels després d’haver rebut el segon premi estatal SICTED, amb la seva XIII edició, i que ha obtingut el segon premi d’establiment turístic més competitiu per les seves polítiques sostenibles amb l’Hostatgeria Ermita de la Victòria amb la presència de la Secretària d’Estat del Turisme.

 

VISITA D’ALUMNAT DE L’IES ALCÚDIA A LA FITUR

A més, a l’stand de les Illes Balears a la FITUR de Madrid i coincidint amb les diverses presentacions dels esdeveniments de turisme de patrimoni, turisme esportiu i turisme de congressos. Varen esser rebuts pels representants de l’Ajuntament d’Alcúdia, i del Consell de Mallorca, aquests 24 alumnes del Cicle Formatiu de Gran Superior de gestió d’allotjaments turístics, amb les professores Marta Villalonga, Maria Antònia Serra i Antònia Moragues.

20 de gener de 2023

Desarrollado por 3digits