Visita als participants a la campanya d'excavacions de Pollentia

/Pollentia/ca/documentos/imatges_noticies/pollentia23-m.jpg

Campanya d'excavacions arqueològiques estiu 2023

L’Ajuntament d’Alcúdia, amb la batlessa Fina Linares i la regidora de patrimoni Margalida Ferriol, juntament amb altres membres regidores i regidors del consistori alcudienc, visitaren ahir als participants a a campanya d’excavacions a Pollentia, d’aquest estiu 2023. se va realitzar aquesta trobada amb els estudiants i amb els co-directors, i un recorregut per la zona de sa Portella.

Entre les explicacions que es varen donar a la visita d’ahir, Miquel Angel Cau, un dels co-directors de les excavacions, juntament amb Esther Chávez i Catalina Mas, expressà que enguany hi ha uns “assentaments trobats a la zona residencial de Sa Portella, que podrien esser anteriors  a l’època romana. hem tengut la sort de trobar aquestes estructures sembla que preexistents a la ciutat romana, un antic assentament”. Ara s’han de fer els pertinents estudis d’aquestes troballes per la seva datació

A aquest inici de la campanya de les excavacions a Pollentia  s’han fet altres troballes com monedes, i molta de ceràmica.

Aquesta estiu 2023 són 32 els estudiants del món de l’arqueologia que participen a les excavacions, procedents de diverses universitats espanyoles i estrangeres.

Des de l’Ajuntament d’Alcúdia es dona suport a la tasca i es vol incrementar el període d’excavacions per posar més en valor el patrimoni històric de la ciutat romana de Pollentia.

 

Recordem que aquest 2023 és un any especial, en motiu de la commemoració del centenari de l’inici de les excavacions a la ciutat romana de Pollentia.

17 de juliol de 2023

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal, Política de Privacitat i Protecció de Dades

RAT

Desenvolupat per 3digits