Resum de sessió plenària

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/ajuntament-banderes-p.jpg

Sessió plenària extraordinària de dia 23 de juliol de 2020.

PLENARI EXTRAORDINARI DIJOUS DIA 23 DE JULIOL

1-Examen i aprovació de l'acta de la sessió anterior.

 

2-Examen proposta ratificació decret d'aprovació conveni que regirà la gestió de les subvencionis destinades a famílies consistent en un ajut econòmic de les despeses derivades de la inscripció dels nins i nines a activitats esportives i de lleure d'estiu en l'any 2020. El punt s’ha aprovat per unanimitat.

 

3-Examen proposta ratificació d'adhesió d’aquest ajuntament a l'associació "Los Pueblos más bonitos de España". Aquest punt s’ha aprovat amb 16 vots a favor (PSOE, Pi, MésxAlcúdia, PP, Vox, UnióxAlcúdia, Ciutadans,  i 1 vot en contra (Podemos).

 

4-Elecció jutge de pau substitut. El punt s’ha aprovat per unanimitat.

 

5-Examen moció que presenta el grup municipal Ciutadans per a executar les obres de l'alberg de la Victòria. La moció s’ha demanat des del govern que quedés sobre la taula donades les notícies que al respecte se coneixien. Des de Ciutadans la regidora ha considerat que es podia continuar defensant la moció. Segons les explicacions tant del regidor Joaquín Cantalapiedra com de medi ambient el regidor Tomàs Adrover, s’ha aportat les dades que apunten a les passes que s’han donat com a garanties per tenir aquest projecte en marxa dins 2021, en les converses mantingudes des de l’Ajuntament d’Alcúdia amb la Conselleria d’afers socials i Ibjove i de la inversió que suposarà a través de l’impost de turisme sostenible. Des de Ciutadans, la regidora Azahara Machado ha expressat que fins que no estigui licitat consideren que no és un fet, malgrat les notícies que han sortit a la premsa.

La moció no ha tirat endavant amb 10 vots en contra (PSOE, Pi, MésxAlcúdia) amb 6 vots a favor (Cituadans, PP, UnióxAlcúdia, Vox) i 1 abstenció (Podemos).

 

6-Examen moció que presenta el grup municipal PP sobre rebuig de la confiscació per part de l’estat pel superàvit municipal del nostre Ajuntament. S'ha aprovat amb 16 vots a favor (PP, PSOE, Pi, MésxAlcúdia,Vox, UnióxAlcúdia, Ciutadans) i 1 abstenció (Podemos).

En aquest punt hi ha hagut la intervenció de Fina Linares la regidora del PP que ha explicat que la moció va ser iniciativa seva però que ha agraït que s’hi ha sumat quasi tots els grups polítics municipals. Així se va exposar a la comissió informativa oferint la possibilitat a tots els grups polítics de fer les seves aportacions, i  “deixant de banda les ideologies per tots junts defensar els doblers dels alcudiencs i alcudienques” i que se gastin al municipi, referint-se als 87 milions de superàvit i dels romanents i que se gastin a Alcúdia, amb inversions, amb serveis, infraestructures, amb contractació de personal. Tots ells han parlat de vetlar pels interessos dels alcudiencs. Hi ha hagut les intervencions dels diversos grups polítics municipals, i que també han manifestat no entendre l’abstenció de Podemos. Des de Podemos s’ha fet referència a altres aportacions en forma de moció, a la qual cosa, la batlessa ha expressat que ara se tractava la moció del PP, i que si volia podia sumar-s’hi. Així mateix ho han posat de manifest des del Pi, Domingo Bonnín, des del PSOE, Martí Garcias, i des d’Unió per Alcúdia, Carme Garcia. Tots han coincidit amb la urgència que no es toquin els doblers dels alcudiencs.

Finalment la batlessa ha llegit la moció consensuada amb les aportacions dels 7 grups polítics municipals.

 

7-Examen i aprovació Proposta d’acord de concessió de la medalla d’or de la ciutat d'Alcúdia al grup de voluntaris que de forma totalment desinteressada han treballat per a garantir i ajudar  a tots els nostres ciutadans en motiu de la COVID-19 durant l’estat d’alarma. Aquest punt després de les intervencions de la ponent la regidora Agüi Lobo i de la fiscal la regidora Fina Linares, donant suport a aquesta concessió de la medalla d’or de la ciutat d’Alcúdia, la regidora Carme Garcia ha matisat que tota persona que hagi fet alguna petita acció també se la mereix i així també la batlessa ho ha corroborat.

El punt 7è s’ha aprovat per unanimitat, recordant que l’acte es durà a terme el proper dissabte a les 19:30h al Pont de la Vila Roja.

24 de juliol de 2020

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal, Política de Privacitat i Protecció de Dades

RAT

Desenvolupat per 3digits