Dia Internacional de la Dona, 8M

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/8m-m.jpg

Alcúdia commemora el Dia internacional de la Dona amb la lectura del Manifest per part de Maria del Mar Ponce Bascuñana.

En motiu del 8M i amb l’assistència de representació de l’ajuntament d’Alcúdia, amb regidores i regidors  tant del govern municipal com de l’oposició, encapçalat per la batlessa actal. Bàrbara Rebassa i la regidora d’igualtat Agüi Lobo. En el transcurs de l’acte a més de reivindicar la necessitat de seguir impulsant jornades com aques6ta en bé de la igualtat dels drets de les dones i els homes, s’ha passat a la lectura del manifest, a càrrec de l’esportista Maria Ponce Bascuñana.

Han assistit a la lectura  a més de representants d’entitats i col.lectius, així com treballadors i treballadores del consistori, també alumnes i mestres del CEIP s’Hort des Fassers.

 

 

MANIFEST ÍNTEGRE LLEGIT AVUI A DAVANT LA SALA A ALCÚDIA, PER MARIA PONCE BASCUÑANA.

 

Durant anys, resulten evidents els avanços socials de les dones en tots els àmbits, però malgrat l'aparent igualtat d'oportunitats entre homes i dones, existeixen encara obstacles que dificulten la igualtat efectiva. L'esport, com a activitat plenament integrada en la nostra societat, no és aliè a aquesta realitat. 

 

Són múltiples les lleis i iniciatives a tots els nivells, que insten a plantejar noves formes de pensar i actuar, per fer possible la transformació i el canvi per a l'assoliment d'una societat més igualitària. 

 

L'esport i l'activitat física, per la seva potencialitat educativa i mediàtica, constitueixen un motor de canvi social i contribueixen des de fa temps a promoure la igualtat entre dones i homes. No obstant això, les dades dels estudis més recents en aquest àmbit reflecteixen que encara existeixen diferències importants quant a la participació i representació femenina en les diferents esferes de l'esport. 

 

Per tot això, MANIFESTAM que resulta necessari: 

Incloure la perspectiva de gènere en les polítiques de gestió de l'activitat física i l'esport, a fi de  garantir la plena igualtat d'accés, participació i representació de les dones, de totes les edats i condició, en tots els àmbits i a tots els nivells: com a practicants, gestores, dirigents, entrenadores, tècniques, àrbitres, jutgesses, periodistes , investigadores.... 

Introduir el Principi d'Igualtat d'Oportunitats com una màxima de qualitat en la gestió, dins de la responsabilitat social corporativa de totes aquelles institucions o entitats relacionades amb l'activitat física i l'esport. 

Facilitar l'accés i promoció de les dones en l'esport de competició, afavorint la seva incorporació i reconeixement esportiu i social a l'alt rendiment i possibilitant la conciliació de la seva formació acadèmica, desenvolupament personal i professional. 

 

 

 

       Assegurar la formació amb perspectiva de gènere dels i de les professionals de   l'activitat física i de l'esport, d'acord amb les exigències que estableix la normativa legal vigent per als diferents nivells: universitari, formació professional, ensenyaments tècnics i cursos de formació permanent. 

 

Promoure la recerca en matèria de dona i esport, amb la finalitat que serveixi de suport a polítiques d'igualtat efectives dins aquest àmbit , així com per a l'aplicació de programes i elaboració d'eines i altres materials que permetin avançar cap a una activitat física i esportiva cada vegada més equitativa. 

Reflectir en els mitjans de comunicació una imatge positiva de les dones en l'esport, diversificada, eximida d'estereotips de gènere i com a models d'èxit personal, professional i social. 

Encoratjar a patrocinadors perquè recolzin l'esport femení en el seu conjunt i els programes que potenciïn la pràctica esportiva de les dones. 

Així doncs:

Tot i ser conscients del camí que queda per recórrer, volem retre homenatge a les dones de l’esport, a les dones que han assumit el compromís de liderar un equip, un club o una federació, bé sigui des del paper de directives, entrenadores, àrbitres, esportistes o voluntàries.

Gràcies!!

9 de març de 2023

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal, Política de Privacitat i Protecció de Dades

RAT

Desenvolupat per 3digits