Jornada de portes obertes al jaciment de la ciutat romana de Pollentia

/Pollentia/ca/documentos/imatges_noticies/Pollentiaobert-m.jpg

La tradicional jornada de portes obertes se celebrà el 20 de juliol

Dins el marc de les festes de Sant Jaume, com ja és tradició, se celebrà la jornada de portes obertes al jaciment de la ciutat romana de Pol·lèntia. L'acte  comptà amb la presència de Bel Busquets, Consellera de Cultura del Consell de Mallorca, Kika Coll, Directora Insular de Patrimoni, el batle d'Alcúdia, Domingo Bonnín, la regidora de Patrimoni, Bàrbara Rebassa, els coordinadors de les excavacions, Ester Chávez, Catalina Mas i Miquel Àngel Cau.

 

Hi assistí un nombrós públic que volgué seguir les explicacions del codirector de l'excavació Miquel Àngel Cau.

 

La visita al jaciment permeté als visitants conèixer les 4 zones d'excavació actuals: el Fòrum , la zona de tavernes, la necròpolis i la cisterna devora l'oratori de Santa Anna.

 

L'excavació a la zona de les tavernes permet als arqueòlegs aprofundir en l'incendi ocorregut durant el segle III. Les troballes mostren com varen quedar les tavernes intactes, com una petita Pompeia, ha assenyalat el director de l'excavació M.A. Cau.

 

La cisterna devora l'oratori de Santa Anna, fou descoberta al 2005 de forma casual, però segons documentació trobada, ja va ser excavada l'any 1954.

 

En relació amb la necròpolis, Cau ha explicat que ja va ser excavada al voltant de l'any 1930, però excavacions actuals han permès trobar tombes no excavades, com podeu veure en alguna de les imatges.

 

Cal assenyalar que la campanya Pol·lèntia 2022 ha despertat l'interès d'un nombrós grup de joves, arqueòlegs i voluntaris, ja que Pol·lèntia s'ha situat com el segon curs més important d'Espanya, després d'Empúries.

 

L'any que ve es compleixen 100 anys de la primera excavació de Pol·lèntia, la qual va tenir lloc al 1923.

 

21 de juliol de 2022

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal / Política de Privacitat

Desenvolupat per 3digits