Visita guiada 2018 a la ciutat de Pollentia

/Pollentia/ca/documentos/imatges_noticies/pollentia-m.jpg

La visita guiada a les excavacions de la ciutat de Pollentia va concentrar a més de 250 persones

S’ENTREGAREN ELS DIPLOMES ALS PARTICIPANTS A LA CAMPANYA D’EXCAVACIONS AMB LA CLOENDA DEL XXÈ CURS D’ARQUEOLOGIA ANTONI ARRIBAS

 

La Jornada de Portes obertes al jaciment arqueològic de la ciutat romana de Pol.lèntia va concentrar ahir més de 250 persones, que malgrat la calor de l’horabaixa pogueren fruir de les explicacions de la visita guiada de la mà dels codirectors de les excavacions Miquel Àngel Cau de ICREA i  Universitat de Barcelona  i Esther Chávez, de la Universitat de La Laguna.  Enguany també ha col.laborat la Universidade Nova de Lisboa.

A nivell institucional a la jornada de portes obertes a Pollentia, celebrada ahir dia 26 de juliol, hi assistiren des de l’Ajuntament d’Alcúdia, el batle d’Alcúdia Antoni Mir, la regidora de patrimoni Bàrbara Rebassa, a més d’altres membres regidors i regidores de la corporació municipal, acompanyats de la Consellera de Cultura del Govern de les Illes Balears, Fanny Tur, la directora insular de patrimoni del Consell de Mallorca Kica Coll, i també es comptà amb Manuel Blanco en representació del Ministeri de Cultura del Govern Central. Així estaren representats totes les institucions que conformen el Consorci de la Ciutat Romana de Pol.lèntia.

Enguany a la campanya d’excavacions d’aquest estiu 2018 hi ha passat més d’un centenar de persones, entre els estudiants i arqueòlegs del XXè curs d’arqueologia Antoni Arribas i Palau, Archaeospain i de la Universitat de Portland. Ahir a la visita guiada es pogué veure la nova senyalètica, els codis QRs, amb els quals es pot seguir el recorregut i les explicacions de les excavacions en tres idiomes català, castellà i anglès. Una altra de les novetats ha estat la millora dels accessos i senyalització en el recorregut del jaciment per veure tot el conjunt del fòrum, tasca que s’ha fet durant la tardor-hivern, a través d’una arqueòloga i quadrilla del Consell, contractat a través del SOIB, sempre sota la supervisió de Miquel Angel Cau i Esther Chávez, els codirectors de les excavacions.  A més s’han tret totes les terreres de dins el jaciment, s’han col.locat dins la trinxera amb l’objectiu de fer “l’hortus” (jardí romà).

A la campanya d’excavacions d’aquest estiu s’ha realitzat a diversos focus ja iniciats des de fa anys, com el fòrum (Macellum i Tabernae). També a la fortificació tardana, on a devora aquest estiu s’hi ha descobert la zona de “femer” de l’època alt imperial, i que pot ser una gran font d’informació a nivell científic.

Igualment des de fa uns anys, amb els investigadors de la Universitat de Porland s’ha tornat a reemprendre i excavar a la zona de la necròpolis de Can Fanals, ja obert a 1930 i a més s’ha deixat visible la pedrera de marès.

No està encara finalitzat però també durant els darrers mesos se segueix fent feina en la zona d’aigua, el conjunt format per la sínia, safareig i un edifici-paller i una soll, conjunt arquitectònic en el qual l’ajuntament hi ha aportat el material i la mà d’obra ha estat a través del personal del Consell.

30 de juliol de 2018

Desarrollado por 3digits