Resum de la sessió plenària ordinària

Sessió Plenària Ordinària de dia 21 d'agost

El primer i el segon punt de l’ordre del dia, aprovació actes anteriors de dia 19 de juny i 17 de juliol, s’aproven per unanimitat.

 

L’examen proposta aprovació reconeixement extrajudicial de crèdit 5/2014, relació de factures corresponents a exercicis anteriors de l’Ajuntament, per import de 9.024’69.- Euros. Queda aprovat per unanimitat (16 vots).

 

L’examen proposta modificació de crèdit 10/2014 per suplement de crèdit finançat amb baixa, s’aprova per majoria absoluta amb el vot de qualitat de la Batlessa, la modificació de crèdit de 40.000, de l’adquisició d’una furgoneta que ara es destinen a la partida de Sa Fira d’Alcúdia.

 

Carme Garcia, explica que es disminueix la partida de d’adquisició de la furgoneta, per que els informes no són favorables, però considera que és molt necessari i, i que si hagués estat per ella, l’hagués adquirida. S’ha augmentat la partida de la Fira, per mor de que enguany s’ha fet una nova fira d’abril, i també s’ha hagut de pagar una factura de temps enrere.

 

Pere Malondra, intervé per dir, que votaran en contra ja que considera que no és correcta destinar aquests doblers a la partida de Fira, ja que es podria incrementar la partida de serveis socials, sanitat, educació..

També diu que al Plecs de condicions de l’adjudicació del servei de la residència, diu que el vehicle que ha de transportar als usuaris anirà a càrrec de l’empresa a la qual se va adjudicar el servei.

 

Miquel Llompart, intervé per dir que no votaran a favor, i demana com s’ha solucionat, contestant-li Carme Garcia que l’empresa adjudicatari ha hagut de llogar un vehicle per a poder donar el servei.

 

El punt núm. 5. Examen proposta aprovació Compte General exercici 2013, queda aprovada per majoria absoluta (vots a favor del grup PP i Carme Garcia i els vots en contra del grups PSOE i PI) el Compte General dels Pressuposts corresponents a l’exercici de 2013 que comprenen, a més del de la Corporació, el dels Patronats Municipals d’Esports, de Música i d’Alcúdia Ràdio, així com el de l’Empresa Municipal de Serveis d’Alcúdia, S.A.

 

 

Juan L. Gonzalez, intervé i explica que el balanç i estat de liquidació, informant de les diferents partides, estat de liquidació, recaptació, bens de serveis i financers, així com dels diferents patronats.

Pere Malondra, intervé per dir que considera que la gestió d’aquest equip de govern és un desastre, i considera que l’any 2012 va ésser nefasta, també ha dit que hi ha partides que no s’han gastat com son les de les àrees de Turisme, Educació Benestar Social, Joventut, i n’hi ha d’altres que superen el pressupost que tenien assignat, con són les de Fires i Festes. Així com també no s’han duit a terme projectes d’obra, inversió i patrimoni. També diu que han pujat l’IBI, quan no era necessari, sobretot tenint en compte que aquest Ajuntament té molt de superàvit.

Juan L. Gonzalez intervé per dir que la pujada de l’IBI, ha vengut donat per llei, i encara que sigui injusta, no queda altre remei que aplicar-la.

Joaquin Cantalapiedra, intervé per dir que el seu grup considera que la situació de l’exercici anterior és nefasta i que ve donada per la mala gestió de l’equip de govern, també consideren que l’any 2012, va esser un any nefast, i també explica que considera que els doblers envers d’estar al banc hauríem de estar al carrer. I també considera que no s’hauria d’haver pujat l’IBI.

Juan L. Gonzalez, intervé i diu que en el tema de l’IBI, el que ha fet és complir el que els hi ha marcat la Llei.

 

 

El punt núm. 6. L’Examen proposta aprovació massa salarial personal Laboral del sector públic local d’aquesta Corporació de l’exercici 2014, queda aprovada per unanimitat. en la quantitat de 4.078.753,72 euros.

 

 

L’Examen expedient Elecció Jutge de Pau titular i Substitut.

Es procedeix a la votació per a triar la forma d’elecció del Jutge de Pau titular i substitut, quedant per unanimitat aprovada la forma de votació secreta.

Seguidament es procedeix al recompte del vots secrets, quedant de la següent manera: 16 vots a favor del Sr. Manuel Romero Soler, i 1 a favor de la Sra. Itziar Treviño López-Esteve, i en quant a l’elecció de jutge de pau substitut quedant de la següent manera: 8 vots a favor del Sr. Pedro Ventayol Ventayol i nou vots en blanc.

 

S’aprova per unanimitat l’Examen proposta aprovació de les instruccions aplicables als contractes de serveis i de gestió de Serveis Públics. Aprovar les instruccions aplicables als contractes de serveis i de gestió de serveis públics d’aquest Ajuntament, que figuren en l'informe proposta emès pel Secretari d'aquest Ajuntament i abans descrit, de conformitat amb el Reial decret llei 20/2012 de 13 de juliol.

 

S’aprova per unanimitat l’Examen aprovació Moció que presenta el Grup Municipal PSOE sobre instar a la compra de bust de l’emperador August, 1.- Instar al Consell de Mallorca incoí l'expedient de declaració de Bé d'Interès Cultural (BIC) al bust de l'emperador August trobat a Pol·lèntia. 2.- Instar al Consell de Mallorca a exercir el dret de tempteig i retracte i fer totes les gestions necessàries per l'adquisició de dita peça. 3.- Instar al Consell de Mallorca i al Govern de les Illes Balears a la museïtzació i la incorporació, dins la seva important col·lecció romana, la peça al Museu de Mallorca. 4.- Donar-ne trasllat al Ministeri d'Educació i Cultura del Govern d'Espanya, a la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats del Govern de les Illes Balears i al Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca.

 

S’aprova per unanimitat l’examen i aprovació de la Moció que presenta el Grup Municipal PSOE sobre condemna dels atacs militars i la vulneració dels drets humans a la franja de Gaza.

 

Precs i preguntes

 

Des de el Grup PSOE, s’han formulat els següents precs i preguntes:

 

Consulta sobre el tema del Ple del debat de la Ciutat i la batlessa ha contestat que estava al mateix punt. Pere Malondra ha demanat si es podia considerar silenci administratiu ja que havia transcorregut un temps, i el secretari de la corporació ha respost que és un silenci administratiu negatiu i que es desestima .

 

Un altra tema ha estat sobre un registre d’entrada del SOIB que discrepa de la manera d’acreditar  els requisits  dels nivells d’anglès i d’alemany per una borsa de feina de l’àrea de turisme.La regidora de turisme intervé per dir que estan mirant de solventar el tema de les certificacions dels idiomes.

 

 

També demana per les queixes del renou  que ocasiona als veïnats, el vaixell “Passió per Formentera” al Port d’Alcúdia, al que la batlessa ha contestat que estan assabentats, que s’han fet les medicions acústiques pertinents i que la policia local no té potestat, i que s’han fet les gestions pertinents amb Autoritat Portuària, l’empresa Baleària i delegació de govern, i que ara el vaixell està fondejat enmig de la mar i ja s’han minimitzat les molèsties.

 

Un altra tema que ha tractat Pere Malondra és que l’associació “Moviment Alcudienc” considera que té molts de problemes per a poder dur  a terme activitats al municipi, al que se li ha respost que no reben cap tractament diferent al de les altres associacions .

 

 També s’ha interessat per la situació de la biblioteca de Can Torró, ja que darrerament ha reduït el seu horari d’obertura al públic. I ha demanat si  es mantindrà oberta com sempre i amb els horaris de sempre, ja que presenta moltes baixes de personal .La batlessa  ha contestat que ella vol mantenir la biblioteca oberta i amb els horaris de sempre.

 

Pere Malondra ha demanat per una sèrie de projectes que es varen incloure al Pla estratègic i que encara no s’han executat, i la regidora de turisme Josefina Linares ha contestat que estan pendents de resoldre de quina manera es pot rebre la subvenció.

 

I un dels punts més debatuts ha estat el tema de la depuradora d’Alcúdia.

Pere Malondra ha demanat per una notícia que va sorgir al diari on el Govern reconeixia que no es feia la depuradora per falta de finançament  i no entén com el Govern ha fet inversions  a altres depuradores de Mallorca i no a la d’Alcúdia.

 

Juan Luís González, regidor de medi ambient ha explicat que s’ha hagut de redactar un projecte nou que té un cost de 2 milions d’euros més que l’inicial. S’està cercant la financiació per a poder treure a contractació  i estan treballant conjuntament amb Govern, ABAQUA i els tècnics per mirar de trobar una sol·lució per poder dur endavant el projecte nou de la depuradora i de l’estació impulsora.

 

Miquel LLompart (PI) ha expressat que han passat tres  anys i encara no s’ha fet res amb  la depuradora.

 

La batlessa Coloma Terrasa ha explicat que estan fent molta feina per a dur endavant el projecte.

22 d'agost de 2014

Desarrollado por 3digits