Comunicat de premsa

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/comunicat-m.jpg

Comunicat de premsa de l'Ajuntament d'Alcúdia envers el recurs contenciós administratiu sobre la compensació econòmica per assistència a les sessions dels òrgans col.legiats de l'Ajuntament i altres acords de ple.

Roda de premsa per part dels membres de l’Ajuntament d’Alcúdia que integren l’equip de govern, encapçalat per la batlessa Bàrbara Rebassa, el tinent de batle Domingo Bonnín i el regidor Tomàs Adrover.

A la roda de premsa també s’ha comptat amb l’assistència de membres regidors i regidores del govern municipal i de l’oposició, així com altres ex-regidores de formacions polítiques diferents de legislatures passades.

 

Aquest és  el seu comunicat de premsa íntegre, sobre el recurs contenciós interposat a l’Ajuntament envers a diversos acords de ple de 2019 i 2020,  llegit per la batlessa Bàrbara Rebassa:

 

“Fa unes setmanes  poguérem veure titulars als diaris on s’acusava als regidors i regidores d’aquest ajuntament de cobrar “sobredietes”, després de que la regidora de Podemos Concepción Baleato, hagi presentat un recurs contenciós administratiu sobre la compensació econòmica per assistència a les sessions dels òrgans col·legiats de l’Ajuntament i demanant la revisió d’ofici des de l’any 2008 fins al 2019.

 

És per això que avui, els regidors i regidores presents creiem necessari aclarir algunes qüestions.

 

A partir de l’any 2007 es van percebre indemnitzacions per assistència als plenaris i comissions informatives. Unes compensacions que fins aleshores eren diferents entre els membres de l’equip de govern i de l’oposició a causa de la responsabilitat i càrrega que suposa l’acte de governar (sense cap informe en contra).

 

Durant l’inici de la legislatura 2019-2023, el grup polític Podemos Alcúdia va interposar recurs de reposició contra l’acord de ple on s’establien el règim d’indemnitzacions per assistir als òrgans col·legiats, el qual fou resolt posteriorment i acceptat amb els informes jurídics pertinents.

 

Amb l’acceptació del  recurs de reposició es resolia la situació ja que tots els regidors i regidores d’aquest Ajuntament sense dedicació exclusiva perceben les mateixes indemnitzacions per assistir a les sessions dels òrgans col·legiats dels quals formen part.

 

Volem deixar clar davant la ciutadania que tots els regidors i regidores d’aquest Ajuntament ,al llarg del temps, no han percebut mai cap “sobredieta” ni res semblant. Consideram una acusació molt greu que es posi en dubte la honorabilitat i bona fe dels regidors i regidores que han passat per aquest Ajuntament i dels que avui tenim la responsabilitat de representar al poble d’Alcúdia.

 

Dins el pressupost municipal sempre s’inclou una partida per a les compensacions econòmiques dels regidors i regidores perquè es un dret reconegut a la llei el fet de que puguin percebe indemnitzacions.

 

Cal dir que a l’any 2007 aquesta partida representava el  0,4 % del pressupost municipal. Actualment aquesta partida representa el 0’33 %.

 

Com a representants públics d’aquest Ajuntament no podem permetre que es posi en dubte l’ honradesa i honorabilitat de tots els representants polítics des de l’any 2008 .

 

També s’ha qüestionat la creació de la Comissió Coordinadora de Competències Municipals, un òrgan creat durant aquesta legislatura i que respon a l’objectiu d’aquest equip de govern de coordinar tota l’acció de govern tenint en compte la gran quantitat de càrrega de feina i la transversalitat de les àrees municipals. Potser el que no entén Podemos Alcúdia és que amb un municipi com el nostre, la idea de coordinar de forma transversal totes les regidories es un bé per a tots, perquè ens ajuda a estar connectats i a treure el màxim profit de cada àrea. A més, aquesta Comissió fou creada pel plenari amb tots els informes favorables.

 

 És una llàstima haver de sentir aquest tipus d’acusacions d’un grup municipal cap a aquest equip de govern i més en uns moments tant difícils com els que estam vivint actualment a causa de la COVID-19.

 

Ara més que mai, són moments d’estar units i de treballat junts per, en primer lloc, sortir d’aquesta greu situació i per altra banda, per millorar les condicions de vida i les oportunitats de tots i cadascun dels ciutadans i ciutadanes d’Alcúdia. Amb aquest objectiu treballam  i ho feren els anteriors a nosaltres.

 

Pensam que immersos en una crisi sanitària i econòmica com l’actual no hi tenen lloc les lluites polítiques.

 

En un sistema democràtic com l’actual és totalment lícit que el grup municipal de Podem faci oposició, el lloc on la ciutadania els ha situat després de les eleccions municipals de 2019. Fer oposició no és sembrar incertesa entre la ciutadania, sobre la bonhomia de persones que han regit el destí del municipi des de l’any 2008.

 

El grup Podem posa en entredit l’honorabilitat de l’Equip de govern actual així com dels consistoris que ens han precedit des del 2008 i ho consideram un atemptat contra el nostre honor, bona fe i dedicació per treballar pels nostres ciutadans i ciutadanes d’Alcúdia”.

1 de juliol de 2020

Desarrollado por 3digits