XXè Congrés i Exposició Internacional de Platges

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/eco-m.jpg

Organitzat per Ategrus i amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Alcúdia i EMSA

Alcúdia és escenari del XXè congrés i exposició internacional de platges que se durà a terme a partir de dia 7 a dia 9 de novembre, organitzat a través de l’associació ATEGRUS, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alcúdia i EMSA, SAU, a les dependències de l’Hotel Zafiro Palace.

El batle d’Alcúdia Antoni Mir ha donat la benvinguda als ponents, als participants al congrés, ha agraït als regidors de l’equip de govern Tomàs Adrover i Domingo Bonnín la tasca des dels seus departaments envers al congrés i sobretot ha agraït que ATEGRUS hagi triat el municipi d’Alcúdia per celebrar el seu vintè congrés. Ha valorat positivament els continguts de les ponències i ha dit que Alcúdia és un municipi hospitalari i espera que mentre duri el congrés puguin conèixer el municipi, i puguin visitar la Platja.

 

El vicepresident d’ATEGRUS Rafael Apraiz als parlaments inaugurals ha expressat que el congrés compleix 20 anys, ha agraït als assistents, als ponents i als expositors la seva presència i també ha dit que agraïen l’acollida i la rebuda del municipi d’Alcúdia, i que  era una fita pendent fer el congrés a les Illes i s’ha referit als continguts, sobre el que ha suposat aquest vint anys de desenvolupament local, amb qüestions com la gestió i explotació de platges,  el que suposa el congrés per l’estudi de la qualitat de les aigües, les problemàtiques dels arenals, de temes com salvament, de socorrisme, d’accessibilitat, de medi ambient, de turisme, entre d’altres, que són qüestions que es tracten al llarg de les tres jornades del congrés.

 

Al llarg de tres dies se realitzen ponències dins els diferents blocs temàtics després de l’obertura Ecoplayas: Erosió, arenals i aigües; salvament, salut i accessibilitat; experiències municipals; bones pràctiques ambientals. A més, de ponències i taules rodones, també hi haurà demostració de maquinària a la Platja, així com visites a diversos indrets del municipi.

Diversos regidors de la corporació municipal realitzaran ponències sobre experiències municipals, tant el regidor de platges Domingo Bonnín que parlarà sobre “l’explotació municipal de gandules i para-sols com a servei públic”. El regidor de turisme  Joan Gaspar Vallori amb la ponència “Projecte “Alcúdia per a tots””, així  com el regidor de medi ambient Tomàs Adrover, dins el bloc de bones pràctiques ambientals que parlarà sobre “la conscienciació ambiental a platges i zones humides amb els centres educatius d’Alcúdia”. També la tècnica de medi ambient Aina Palmer parlarà sobre “gestió de qualitat i medi ambient a les platges d’Alcúdia segons les normes ISO 9001 I ISO 14001”. I Celina Álvarez de Sostenibles XXI parlarà sobre “La contribució del sector hoteler per a la gestió sostenible de les platges”.

Hi haurà representants polítics i tècnics de diverses institucions, com de Demarcació de Costes de les Illes Balears, des la Direcció  General d’emergències del Govern Balear; de la Direcció general d’Espais Naturals i Biodiversitat del Govern Balear, representants del Consell Insular de Menorca; representants de la UIB;  Representants de l’Institut Espanyol d’Oceanografia, de Red Eléctrica; de diversos Ajuntaments com de Vélez, Málaga, de Mazarrón; de la Diputació foral de Gipuzkoa, de la Creu Roja de Bizcaia, Àrea Metropolitana de Barcelona, així com entitats i consultories diverses.

A més, dia 9 de novembre a les 11 hores es farà l’acte d’entrega de les banderes ECOPLAYAS 2019, i la cloenda del congrés, igualment amb l’assistència del batle Antoni Mir, el President d’EMSA Domingo Bonnín, Tomàs Adrover, regidor de medi ambient, així com Rafael Apraiz, vicepresident d’ATEGRUS.

6 de novembre de 2018

Documents i enllaços

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal /  Política de Privacitat

Desenvolupat per 3digits