Visita dels consellers de Treball i Educació

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/conseller-m.jpg

Reunió dels consellers de treball i educació amb l'Ajuntament d'Alcúdia i entitats socials i econòmiques del municipi.

Sobre l’estat dels projectes del futur centre integrat de FP de nàutica i de l’escola d’hoteleria.

Reunió informativa organitzada des del Govern i que va comptar amb la presència   dels representants del Govern de les Illes Balears, i de l’Ajuntament d’Alcúdia, amb entitats socials i econòmiques del municipi. L’Objectiu de la reunió era  informar sobre l’estat dels projectes del futur centre integrat de FP i de l’escola d’hoteleria. En representació del Govern, el Conseller d’educació i universitat Martí March i del Conseller de treball, comerç i indústria Iago Negueruela, a més del director general d’ocupació i economia Llorenç Pou i Maria Alorda, Directora general de formació professional i formació del professorat. Per part de l’Ajuntament d’Alcúdia hi varen esser presents regidors i regidores del consistori alcudienc, dels diversos grups polítics municipals, tant  del govern i de l’oposició,  encapçalats pel batle d’Alcúdia Antoni Mir, a més de la regidora d’educació Bàrbara Rebassa.

A més se convocaren a la reunió els directors dels centres educatius Ies Alcúdia, Ies Port d’Alcúdia. També hi foren presents, representants d’entitats socials i econòmiques del municipi d’Alcúdia, representants de patronals, agrupació empresarial hotelera d’Alcúdia; associació de la restauració  Badia d’Alcúdia; Ports esportius Alcudiamar i Marina de Bonaire; També hi assistiren representants sindicals CCOO i UGT, entre d’atres representants. Posteriorment se va dur a terme el Consell Escolar Municipal a les dependències de l’Auditori d’Alcúdia, per informar a la comunitat educativa, sobre els esmentats projectes, entre d’altres punts a l’ordre del dia.

 

El Conseller de treball Iago Negueruela s’explicà que el Centre integrat de f.p. de nàutica està ja en espera de la recepció del projecte de centre per després, ser licitat i que pugui entrar en funcionament 2020-2021, amb una inversió de dos milions i mig d’euros aproximadament i gràcies a l’impost de turisme sostenible. Així es podrà desenvolupar la formació professional a aquestes branques. Respecte a la futura Escola d’hostaleria, expressà el Conseller que s’està fent el plec tècnic per a poder després licitar el projecte del centre i després el projecte d’execució. I s’espera  tenir-ho  llest en dos anys. Se recordà des del Govern de les Illes que  s’ha fet la declaració d’interès autonòmic.

Segons expressà el Conseller Negueruela així amb aquest centre integrat de de formació professional integrat de nàutica “Compartim la formació professional, la  part reglada, amb la part d’ocupació i la part de formació per a treballadors desocupats.”

Per la seva banda, Martí March, el Conseller d’educació i universitat en va fer una valoració positiva, perquè des del Govern de les Illes aquesta legislatura “ ha estat una opció important de cara a intentar que la societat disposi de gent qualificada”- posà de manifestà que a la zona nord hi havia una mancança formativa d’aquesta tipus. I recordà que ha estat un treball conjunt, en què que hi ha col.laborat l’Ajuntament amb la cessió dels respectius solars. També el Conseller d’educació esmentà que se fa una “Cridada d’atenció a les famílies que la f.p és una bona opció de present i futur. Projectes importants per les illes i per aquesta zona.”

La seu de nàutica del nou centre s’ubicarà al costat de l’actual Ies de Port d’Alcúdia. I la seu d’hoteleria i restauració del nou centre s’ubicarà al nucli urbà d’Alcúdia.

 

El batle d’Alcúdia Antoni Mir expressà que la visita dels   dos  consellers i dos directors generals, ha estat per explicar temes relacionats amb una de les grans preocupacions d’aquesta legislatura,  en matèria d’educació, amb el tema escolar. El batle d’Alcúdia recordà que “en  aquesta legislatura s’haurà fet tot el projecte i ja està en licitació de la nova escola d’infantil i  primària al Mississipi. Respecte a l’escola d’hostaleria l’ajuntament hem cedit el solar i la comunitat autònoma ha afegit la quantitat adient als seus pressuposts per fer el projecte. A més s’han accelerat els tràmits burocràtics”. Sobre l’escola nàutica al si de la reunió d’ahir i com recordà el batle “ s’ha presentar un avantprojecte, explicant les naus, aules, la capacitat d’alumnes, i és  una passa important pel municipi, tenir un centre de referència de nàutica un centre d’hoteleria i una nova escolar. Ens han donat els terminis en què se pensa que es poden fer i esperem que tot arribi a bon port”.

7 de març de 2019

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal /  Política de Privacitat

Desenvolupat per 3digits