Visita al centre de salut

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/safra-m.jpg

La Consellera de Salut del Govern Balear ha visitat el centre de salut d'Alcúdia.

La consellera de Salut, Patricia Gómez, i el director general del Servei de Salut, Juli Fuster, han visitat les obres d'accessibilitat que s'han dut a terme al CS Es Safrà d'Alcúdia. En representació de l’ajuntament d’Alcúdia hi ha assistit el batle Antoni Mir, la regidora de sanitat Aguasantas Lobo entre d’altres regidors i regidores de la corporació.

El centre de Salut Es Safrà (Alcúdia) ha estat objecte d’un projecte de reforma mitjançant el qual s’ha millorat l’accessibilitat i s’ha adaptat l’espai a les persones amb mobilitat reduïda.

Aquesta iniciativa forma part del Pla d’Accessibilitat que du a terme el Servei de Salut i que té per objectiu adaptar tots els centres de salut de les Illes Balears i eliminar-ne les barreres arquitectòniques.

Així ho ha explicat la consellera de Salut, Patricia Gómez, que avui ha visitat el centre acompanyada pel batle d’Alcúdia, Toni Mir; el director general del Servei de Salut, Juli Fuster; el gerent d’Atenció Primària de Mallorca, Miquel Caldentey, i la regidora de Benestar Social, Agüi Lobo.

La consellera ha destacat que el Pla d’Accessibilitat es du a terme amb la col·laboració de la Plataforma Representativa Estatal de Persones amb Discapacitat Física (PREDIF Illes Balears), que ha dissenyat els projectes segons les necessitats de les persones amb mobilitat reduïda i que suposa “una iniciativa més per millorar l’accés a l’Atenció Primària i per oferir serveis amb equitat, en igualtat d’oportunitats per a tota la ciutadania”.

Amb un pressupost de 70.259 €, les millores que s’han fet en el Centre de Salut Es Safrà d’Alcúdia han consistit en l’adaptació dels lavabos, les portes, les finestres i les baranes; l’alçada del mobiliari; la remodelació de la zona d’admissió amb uns mostradors més baixos i més amples, l’ampliació de la porta d’accés al quiròfan de cirurgia menor ambulatòria; l’adaptació de la zona de dormitoris i banys del punt d’atenció continuada (PAC) —ubicat a la segona planta—, i la  instal·lació d’una rampa per accedir-hi.

També s’ha millorat la senyalització i s’ha renovat la instal·lació de l’aire condicionat ja que la Gerència d’Atenció Primària ha aprofitat les obres per implementar, a més, el pla de millora dels centres de salut que inclou tasques de manteniment que no es varen dur a terme durant la legislatura passada.

 

26 de febrer de 2018

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal /  Política de Privacitat

Desenvolupat per 3digits