Simulacre d'emergència

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/simulacre-m.jpg

Simulacre per posar en pràctica el pla de salvament de la platja d'Alcúdia

Dimarts dia 20 d’agost a les 10,30h. a la Platja d’Alcúdia, al centre operatiu de salvament se dugué a terme un Simulacre d’emergència per posar en pràctica el pla de salvament de la Platja d’Alcúdia 2015.

 

Coordinat des de Salvament de platges de l’ajuntament d’Alcúdia, al simulacre hi assistiren el president d’EMSA Domingo Bonnín ,el primer tinent de batle Pere J.Malondra així com altres regidors de la corporació, el director general d’emergències i justícia de la Direcció Geneal d’emergències i Justícia Pere Perelló, el cap de servei d’ ordenació Joan Pol  i el cap del servei de coordinació d’emergències de la Direcció General d’Interior del Govern de les Illes Toni Bernat , Luís Sevillano de Capitania Marítima, així com la coordinadora de salvament de platges de l’Ajuntament d’Alcúdia Maria Jesús González, així com els membres del personal del Servei Públic de  Salvament  i socorrisme de la Platja d’Alcúdia, efectius de la Policia local, del servei d’emergències SEIB- 112 , efectius del 061 i protecció civil d’Alcúdia per al desenvolupament del Simulacre.

 

 

Aquest simulacre ha estat preparat i dirigit per la coordinadora de salvament de platges de l’Ajuntament d’Alcúdia, la part operativa de salvament i socorrisme s’ha duit a terme per part del personal del Servei públic de Salvament de la platja d’Alcúdia. Per a fer l’exercici s’ha plantejat una situació d’emergència del salvament i socorrisme aquàtic i posteriorment, una vegada finalitzat el simulacre s’han avaluat les tasques realitzades,  la resposta dels mitjans humans i del material de salvament i rescat i el temps necessari per efectuar-lo. A més de la part de Salvament i socorrisme, el simulacre ha continuat amb les actuacions de la policia local  que han intervengut.

 

Concretament, el simulacre que s’ha duit a terme a la platja d’Alcúdia s’ha desenvolupat de la següent manera: un banyista s'allunya de la zona de seguretat abalisada sense senyalitzar la seva presència , realitza una immersió i l’embarcació d'un particular (en la qual va un tripulant) col·lisiona amb ell copejant-li amb el casc i l’hèlix, no se n’adona de l’ocorregut i continua navegant.

 

Un dels objectius d'aquest simulacre és fomentar, ressaltar i posar en coneixement dels banyistes amb la seva difusió una de les regles generals de navegació i seguretat marítima per a prevenir  possibles accidents que puguin ocasionar les embarcacions i artefactes en evolucionar en les proximitats de les zones ocupades per banyistes.

Una de les normes encaminades a protegir-los diu:
En cas de realitzar la pràctica del bany fora de la zona abalisada per a la seva protecció, hauran d’adaptar-se, sota la seva responsabilitat, les precaucions necessàries per assenyalar la seva presència i disposar d’elements de seguretat adequats.

 

 

Tot el dispositiu que ha participat al simulacre ha cridat l’atenció de molts banyistes que han seguit de prop l’exercici.

 

Domingo Bonnín ha expressat que és molt important fer activitats de simulacres d’aquests tipus ja que és una prioritat la seguretat a la platja i dels banyistes. Així es posen en marxa  els protocols de prevenció i es coordinen entre els diversos cossos, les  actuacions que s’haurien de fer en cas que un banyista surti de la zona de balisses. Domingo Bonnín ha destacat la importància del simulacres per posar a punt la capacitat de reacció dels òrgans que hi participen i evaluar el temps de resposta de tots els efectius . Ha avaluat el simulacre com a positiu i considera que és una forma de donar seguretat als visitants i usuaris de la nostra platja.

21 d'agost de 2015

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal, Política de Privacitat i Protecció de Dades

RAT

Desenvolupat per 3digits