Sessió plenària ordinària

Resum de la sessió plenària ordinària celebrada dia 17 de juliol

El primer punt d’aprovació de l’acta de la sessió anterior ha quedat damunt la taula, a petició del Pi, perquè l’acta ha arribat el mateix dia del ple.

 

S’aprova per unanimitat l’examen proposta reconeixement Extrajudicial de Crèdit 4/2014, per un import de 1.517’88 Euros.

 

També s’aprova per unanimitat el fixament de les dues festes locals per a 2015: Fixar com a festes locals del municipi d’Alcúdia per l’any 2015 el dia de Sant Pere (29 de juny ) i el dia de la Mare de Déu de la Victòria (2 de juliol).

 

S’aprova per unanimitat la Proposta aprovació del model de conveni d’adhesió de l’Ajuntament d’Alcúdia a l’acord Marc de subministrament d’energia elèctrica, remès per la  Central de Contractació de la Conselleria d'Hisenda i Pressuposts del Govern de les Illes Balears. Segons ha explicat el regidor d’economia i hisenda Juan L.González, aquest conveni pot suposar un estalvi de més de 100.000 euros.

 

Precs i preguntes:

 

 

El grup municipal del Pi- amb  Miquel Llompart en primer lloc ha demanat sobre una revista nova a les oficines de turisme que publicita l’audioguia però que ha comprovat que encara no funciona i que a veure quan funcionarà. La regidora de turisme Josefina Linares li ha dit que espera que la setmana que ve funcioni les audioguies i el Qr, i mentrestant retirarà  la revista del públic.

 

Llompart ha demanat  sobre el problema que ha sorgit al Museu Monogràfic de Pol·lèntia que també ha aparegut a través de la premsa i a veure com estava  el tema.

Coloma Terrasa ha explicat que des de l’ajuntament es va demanar assistència tècnica en detectar, el mes de març, algunes peces i les vitrines amb humitat. L’informe per part de la directora del Museu de Mallorca es va rebre a finals de juny. En conèixer les recomanacions sobre o traslladar peces o tancar, la pròpia batlessa encomanar  un informe a una conservadora i ahir dimecres es va reunir la Comissió Tècnica del consorci de Pol·lèntia, i així els tècnics fer les seva aportacions, per explicar les conclusions de l’informe i per a poder proposar millores per tal de no tancar el Museu.

Ha explicat que es varen donar una sèrie de solucions que ara es traslladaran al Museu de Mallorca i que la setmana que ve es reunirà la Junta Rectora per a exposar la problemàtica. La situació és subsanable, ha expressat la batlessa.

També ha intervengut Pere Malondra, del PSOE, que ha expressat que estava content amb l’explicació de la batlessa i de la  reacció de l’Ajuntament i ha expressat que no s’hauria d’haver arribat a sortir a la premsa.  Malondra ha dit que ara en temporada alta no es pot tancar el museu, si nó que, si s’havia de tancar s’hagués pogut fer els mesos d’hivern. També ha demanat que volen estar informats de com evoluciona el tema.

 

Tots han convingut amb la importància de no tancar el museu. Des del Pi han suggerit que es pugui traslladar a Can Domènec,

 

També el grup municipal del PI, ha demanat sobre la ubicació de la caseta d’una empresa nova al Passeig Marítim de punt d’informació i venda de tiquets  excursions a Capdepera, manifestant que no comparteixen la ubicació.

La batlessa ha expressat que qui autoritza és Demarcació de Costes, i que era una oportunitat per aquesta empresa.

 

Un dels temes de debat entre Govern i Pi, ha estat la Venda ambulant a la platja d’Alcúdia

 Miquel Llompart ha expressat que hi ha molta venda ambulant a la Platja d’Alcúdia i que l’Ajuntament no hi dedica prou recursos i falta voluntat política, i que s’ha de prioritzar la platja perquè és el  mirall a nivell turístic.

Coloma Terrasa respon que és molt difícil erradicar la venda ambulant i que la policia local hi dedica molts esforços.

 

Un altre dels temes d’actualitat després de les notícies aparegudes a la premsa durant la darrera setmana ha estat sobre l’ocupació de via pública. Hi ha hagut un debat intens, després de la denúncia d’un veïnat als Tribunals contra la batlessa, per el tema d’ocupació de via pública d’un establiment.

Miquel Llompart, a més de referir-se a tot el que sorgí a la premsa i a la xarxa social, sobre fotos de documents penjats per la batlessa ha demanat a veure què pensen fer amb el tema de les taules i cadires,  i els  llums que donen a la terrassa.

 

La batlessa ha expressat que la il·luminació és pública instal·lada previ un informe  per esser un punt fosc,i  per donar seguretat al carrer, i que és enllumenat públic. I hi ha constància gràfica des del 2009.

Per altra banda, sobre les taules i cadires, ha continuat el debat, la batlessa ha recordat el procediment, i que quan es paga l’ordenança fiscal, ja es garanteix l’autorització. I que l’empresa va  demanar el desplaçament per mor d’ unes obres, al nov. 2010 de les esmentades.

El procediment de donar autoritzacions: ajuntament només té ordenança fiscal, fins ara el procediment és, fer una sol·licitud, policia fa inspecció ocular, per veure si es viable o no, en principi no he trobat cap escrit ni informe que contestàs de si era o no correcta.

 

M.Llompart ha expressat que de paraula li digué al membre de l’empresa , que és regidor, que no aniria bé, i ha mantengut que no se l’autoritzà.

Hi ha hagut intens debat en aquest tema i retrets en referència a l’anterior legislatura.

 

La batlessa ha expressat que el que se necessita és tenir una ordenança d’ocupació de via pública, i que des del govern que ella encapçala es vol consensuar, amb partits, amb ciutadans, i amb establiments. La batlessa a més ha demanat disculpes per no haver contestar a la queixa del veí. I que ara el que se farà serà recabar tota la informació per poder contestar-li.

 

 

PSOE.

 

Des del grup municipal socialista Pere Malondra, sobre el tema de la denúncia del veïnat sobre l’ocupació de via pública, ha qualificat de gestió “nul·la” la del govern amb aquest tema, que s’hagués pogut actuar de mediador, i des del seu punt de vista a més de contestar al veïnat, s’hauria d’haver retirat les taules i cadires.

També Malondra ha afirmat que donava suport a la proposta de la batlessa per consensuar entre tots una ordenança d’ocupació de via pública.

 

També el grup municipal socialista ha fet un prec, en la mateixa línia del PI, perquè se posin més esforços amb el tema de la venda ambulant.

I ha demanat com estava la bossa de feina de tècnic sòcio-sanitari, la qual cosa la regidora Carme Garcia ha parlat que els interessats han presentat la documentació i que la bossa segueix el seu curs. Des dels socialistes s’ha demanat que s’agiliti.

 

 

Intervenció C.Garcia.

 

La regidora no adscrita Carme Garcia va intervenir defensant la necessitat d’ordenances i que des del seu departament aquesta legislatura ha posat en marxa  reglaments que no s’havien fet  i ha trobat ordenances obsoletes, i va assenyalar la necessitat de l’ordenança d’ocupació de via pública no només en bars sinó també amb botigues. Posà exemples, com l’ordenança del cementiri, del mercat, reglament d’ajudes econòmiques....

M.Llompart va dir no entendre la intervenció de la regidora que forma part de l’equip de govern i s’encetà novament debat amb  la regidora pel tema d’ocupació de via pública. I des del Pi varen expressar novament el seu suport a l’ordenança d’ocupació de via pública.

Per últim Pere Malondra afirmà que estaran devora l’equip de govern per una ordenança d’ocupació de via pública, però no passaran per determinats permisos.

18 de juliol de 2014

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal, Política de Privacitat i Protecció de Dades

RAT

Desenvolupat per 3digits