Sessió Plenària Ordinària

Resum de la Sessió Plenària Ordinària de dia 18 de setembre

El primer punt de l’ordre, aprovació acta de la sessió ordinària, per unanimitat.

 

El punt núm. 2. S’aprova per unanimitat el reconeixement extrajudicial de crèdit 6/2014, Aprovar les factures, 3/2014  presentada per Alexandra Arcas Capó amb un import de 135,00€ i pel concepte repartiment cartells de l’auditori i 26/2014  presentada per Pascual Oliver Marques, DNI 42977963W amb un import de 40,08€ i pel concepte medicaments per a persones necessitades, corresponents a exercicis anteriors de l’Ajuntament d’Alcúdia, presentades a l’aprovació del Ple,

 

El punt núm. 3. Examen i aprovació de la convocatòria de beques per a nins discapacitats d’escoletes infantils curs 2014-2015 residents al municipi d’Alcúdia, queda aprovat per unanimitat, per tal d’oferir un acompanyament a les famílies i al menor en discapacitat, així com poder visualitzar al col·lectiu en discapacitat per tal de detectar les seves necessitats i treballar-les es proposa aprovar la convocatòria de beques per a nins discapacitats  d’escoletes infantils curs 2014-2015 residents al municipi d’Alcúdia.”

 

El punt núm. Examen Moció presentada per els Grups Municipals de Proposta per les Illes-El Pi i el grup Municipal Socialista sobre el rebuig de la modificació de la LOREG per implantar l’elecció directa de Batles i Batlesses, queda aprovat per majoria amb el vots a favor dels Grups PSOE, PI i Carme Garcia i el vots en contra del grup PP, instam al ple de l'Ajuntament d'adopció dels següents acords:L’Ajuntament d'Alcúdia rebutja la intenció del Govern espanyol de modificar la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG) per tal d’implantar un sistema d’elecció directa dels batles i batlesses, sense consens amb la resta de forces polítiques. L’Ajuntament d'Alcúdia considera que el sistema parlamentari i proporcional vident en la Llei Electoral és un sistema a preservar, atès que està consagrat per la Constitució i garanteix la representació de la ciutadania, supeditant l'estabilitat política al consens de la majoria de representats. L'Ajuntament d'Alcúdia insta al Govern d’Espanya a no seguir endavant en la seva intenció de modificar la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG) per tal d’implantar un sistema d’elecció directa dels batles i batlesses. L'Ajuntament d'Alcúdia manifesta que qualsevol modificació de la Llei Electoral ha de partir d'un ampli consens entre diferents partits polítics amb representació als ajuntaments amb l'objectiu bàsic d'aprofundir en la democràcia, de promoure el pluralisme polític i la màxima representativitat de les diferents opcions ideològiques. L’Ajuntament d'Alcúdia acorda fer arribar còpia d’aquesta moció a la FEMP, a la FELIB, al Congrés dels Diputats, al Parlament de les Illes Balears i al Govern d’Espanya.

 

 

2. Precs i preguntes

 

PSOE.

 

J.Gaspar Vallori ha demanat sobre l’adjudicació dels focs artificials a l’empresa més cara. La regidora de festes A. Amer ha expressat que hi ha els informes corresponents i per la diferència de preu oferia més prestacions.

 

També ha demanat a la batlessa sobre el tema del Bust d’August, i la seva declaració de BIC per part del Consell. C.Terrasa ha expressat que va endavant la tramitació. Des del grup municipal socialista s’ha recalcat que el Consell es plantegi la seva adquisició a la qual cosa la batlessa ha expressat que això depèn de la propietat.

 

El portantveu del grup municipal socialista Pere Malondra ha tornat a expressar la sol·licitud del ple de l’estat de la ciutat. La batlessa ha expressat que es reitera la resposta.

Per altra banda, també des dels socialistes s’ha demanat sobre un tema que consideren molt greu un expedient disciplinari d’una treballadora de benestar social, que hi ha un registre de sortida amb què se demana l’arxiu de l’expedient, el sobreseïment per no trobar motius, i des del grup municipal socialista se demanava a la batlessa que actuï en conseqüència, amb la destitució de la regidora de benestar social. El secretari ha explicat el procés, en base als informes de l’instructor i la batlessa ha expressat que no està tancat el procés, no està acabat l’expedient. La regidora no s’ha pronunciat, anunciant que ho farà quan es tanqui tot el procés.

Entre d’altres temes, també des del PSOE s’ha demanat sobre l’empresa de Madrid que es contracta des de l’àrea de cultura, i que es tengui en compte empreses de Mallorca sobretot d’Alcúdia i no de Madrid i sempre la mateixa. A més que des de l’àrea de cultura el personal ha demostrat ser capaç d’organitzar-ho. A més des dels Socialistes s’ha parlat que s’incomplia la llei de contractes. La regidora d’educació Angela Amer ha expressat i explicat alguns temes d’equipament i que en molts casos resulta més econòmic, i que cada regidor de festes ha fet feina amb l’empresa que li ha inspirat confiança.

Hi ha hagut debat amb aquest tema. També des del Pi ha intervengut Miquel Llompart formulant la pregunta sobre l’experiència de l’esmentada empresa, fent feina amb l’administració.

 

Pere Malondra ha demanat sobre la Depuradora, el seu estat i les notícies aparegudes a la premsa sobre les males olors, qualificant d’urgent i perillós, per temes de sanitat, turisme.

En aquest punt s’ha explicat per part de la batlessa Coloma Terrasa tots els tràmits que s’han hagut de fer al llarg de la legislatura, tenint en compte que s’ha hagut de desfer el fet, s’ha hagut de rescindir el contracte a l’empresa adjudicatària anterior, sortosament ho ha assumit Abaqua, i una vegada fets tots aquests tràmits s’ha hagut d’iniciar la redacció d’un nou projecte fet i presentat a la conselleria i s’hi ha afegit el projecte d’una nova estació impulsora. I ara es comença a veure la llum.  I a una reunió recent amb tècnics,i s’ha començat a planificar amb l’ajuntament i les Conselleries de medi ambient i d’hisenda la manera de finançar aquest projecte. La batlessa ha expressat que hi ha un principi d’enteniment amb el tema de finançament, per així poder subsanar un problema greu que han tengut a aquesta legislatura i a d’altres legislatures. Ha reiterat que s’hi ha estat fent feina però han hagut de començar de zero.

Per la seva banda, sobre el tema el regidor Juan L. González ha expressat que no li agradava el to d’alarmisme, sí que és preocupant perquè la depurada és vella, i que Abaqua tenia 6 milions dedicats al projecte ja rescindit, i que l’actual projecte puja a més de 7 milions, i que hi ha un principi d’acord que l’Ajuntament es posarà al front d’aquesta obra finançada pel Govern de les Illes, subvencionada a 3 anys.

Sobre aquestes argumentacions P. Malondra ha expressat que no posava en dubte la preocupació del govern sinó que la seva queixa era de no haver fet suficient pressió davant el govern per solventar-ho en manco temps.

Amb la mateixa línia ha intervengut el portantveu M.Llompart del Pi, que ha expressat que podia estar d’acord amb les argumentacions de la batlessa però fins ara no s’ha expressat que es tracta d’una qüestió econòmica, de finançament d’Abaqua.

A aquest punt ha seguit el debat entre govern i oposició, parlant de tot el procés sobre la depuradora i la seva ampliació.

Aquestes són les qüestions més destacables per part del grup municipal socialista plantejades al govern a l’apartat de precs i preguntes.

 

PI-Proposta per les Illes.

Per part del Pi, el regidor D.Bonnín ha realitzat el prec de neteja en general al Port d’Alcúdia i en particular el pàrquing de Teodor Canet. Des del govern el regidor Mateu Salort, ha expressat que tot d’una que li comunicaren va encarregar fer les tasques de neteja i retirada de trastos vells que hi havia i que ho havia solventat.

També ha demanat que hi hagi més presència de la imatge corporativa institucional de l’ajuntament d’Alcúdia en actes que se facin al carrer.

Per la seva banda, Miquel Llompart també ha formulat una pregunta sobre el passeig de la platja.

19 de setembre de 2014

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal, Política de Privacitat i Protecció de Dades

RAT

Desenvolupat per 3digits