Segona jornada del XXè Concrés i exposició internacional de platges

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/ecop-m.jpg

Organitzat per ATEGRUS i amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alcúdia i EMSA

Alcúdia és escenari del XXè congrés i exposició internacional de platges que se duu a terme fins demà divendres 9 de novembre, organitzat a través de l’associació ATEGRUS, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alcúdia i EMSA, SAU, a les dependències de l’Hotel Zafiro Palace.

Al llarg de tres dies se realitzen ponències dins els diferents blocs temàtics després de l’obertura Ecoplayas: Erosió, arenals i aigües; salvament, salut i accessibilitat; experiències municipals; bones pràctiques ambientals. A més, de ponències i taules rodones, també hi haurà demostració de maquinària a la Platja, així com visites a diversos indrets del municipi.

Diversos regidors de la corporació municipal han realitzat avui dijous, ponències sobre experiències municipals, tant el regidor de platges Domingo Bonnín que parlarà sobre “l’explotació municipal de gandules i para-sols com a servei públic”. El batle d’Alcúdia Antoni Mir ha presentat la ponència sobre “Alcúdia per a tots”, preparada per part del regidor de turisme  Joan Gaspar Vallori,

A més demà divendres el regidor de medi ambient Tomàs Adrover, dins el bloc de bones pràctiques ambientals parlarà sobre “la conscienciació ambiental a platges i zones humides amb els centres educatius d’Alcúdia”. També la tècnica de medi ambient Aina Palmer parlarà sobre “gestió de qualitat i medi ambient a les platges d’Alcúdia segons les normes ISO 9001 I ISO 14001”. I Celina Álvarez de Sostenibles XXI parlarà sobre “La contribució del sector hoteler per a la gestió sostenible de les platges”.

Al llarg dels tres dies els representants polítics i tècnics de diverses institucions, com de Demarcació de Costes de les Illes Balears, des la Direcció  General d’emergències del Govern Balear; de la Direcció general d’Espais Naturals i Biodiversitat del Govern Balear, representants del Consell Insular de Menorca; representants de la UIB;  Representants de l’Institut Espanyol d’Oceanografia, de Red Eléctrica; de diversos Ajuntaments com de Vélez, Málaga, de Mazarrón; de la Diputació foral de Gipuzkoa, de la Creu Roja de Bizcaia, Àrea Metropolitana de Barcelona, així com entitats i consultories diverses.

A més, dia 9 de novembre a les 11.30 hores es farà l’acte d’entrega de les banderes ECOPLAYAS 2019, i la cloenda del congrés, igualment amb l’assistència del batle Antoni Mir, el President d’EMSA Domingo Bonnín, Tomàs Adrover, regidor de medi ambient, així com Rafael Apraiz, vicepresident d’ATEGRUS.

Durant aquests tres dies els més de 100 participants al congrés a més a més visiten diversos indrets d’Alcúdia la reserva natural de S’Albufereta, la ciutat romana de Pol.lèntia, el centre històric d’Alcúdia entre d’altres indrets d’interès paisatgístic i cultural.

8 de novembre de 2018

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal /  Política de Privacitat

Desenvolupat per 3digits