Resum de sessió plenària

Resum de la sessió plenària celebrada dia 17 d'abril de 2018

17 d’Abril  a les 20h sessió plenària extraordinària a l’Ajuntament d’Alcúdia , amb 6 punts a l’ordre del dia i una segona part amb  decrets de batlia i els precs i preguntes.

PUNTS A L’ORDRE DEL DIA:

1-Examen i aprovació acta sessió anterior. Aprovat per unanimitat.

2-Examen proposta aprovació de la Modificació Pressupostaria 10/2018 per crèdit extraordinari i suplement de crèdit finançat amb romanent general de tresoreria, per un muntant de 2.064.000 €. Es la primera modificació pressupostària per inversions financerament sostenible. Recull projectes com: la finalització de la restauració del Baluard del Rei de la Reina, 1.385.000 €;  canviar coberta de l’ajuntament 285.000 €; habilitació del Casal de Can Qués 108.539 euros com a oficines municipals; projecte d’accessibilitat a la Victòria, amb banys adaptats uns 48.000 €; passos elevats a les escoles uns 45.000 €, entre d’altres projectes. Aprovat per unanimitat

3-Examen proposta aprovació de la Modificació Pressupostaria 11/2018 per crèdit extraordinari finançat amb baixa, 64.000 €, creant-se una partida per a la contractació temporal d’urbanisme. Aprovat per unanimitat.

4-Examen proposta fixament de festes locals per a l’any 2019, que seran 25 de juliol Sant Jaume; 26 de juliol Triennal del Sant Crist. Aprovat per unanimitat.

5-Moció que presenta el grup municipal del Pi Proposta per les Illes per millorar la seguretat ciutadana a Mallorca i avançar capa a un model propi de Policia. A la moció se sol.licita augmentar la dotació d’efectius de policia nacional i guàrdia civil per la minva dels darrers anys i iniciar tràmits cap a un model propi de Policia de les Illes Balears; des de l’oposició hi votaren en contra tant el PP, com Guanyem Alcúdia i a favor la resta de grups de la corporació.  Aprovat per majoria 12 vots a favor 5 vots en contra.

6- No hi cap proposta ni mocions d’urgència.

Tot seguit es va donar compte dels decrets de batlia.

A l’apartat de precs i preguntes:

Des d’Unió per Alcúdia se va donar les gràcies per haver tengut en compte la retirada d’una senyalització a Prínceps d’Espanya; es va demanar per arreglar els esbaldrecs de devora el parc Jaume II, i també se demanar sobre la necessitat de substituir l’auxilar administrativa prejubilada al centre de salut d’Alcúdia, també se demanà que se millori la senyalització de l’avinguda Cornel.li Atic, devora rotdona de Màgic; i per últim des d’aquest grup polític municipal UxA, se demanà que se millori la vestimenta dels gegants que consideren que estan en malestat. Des de l’equip de govern es va donar les gràcies per l’agraïment, es va prendre nota dels diversos precs, i també es va explicar que s’havia demanar a la Consellera de salut la necessitat de substituir l’auxiliar administratiu i també se va dir que s’havia parlat amb l’associació de geganters per a realitzar la millora de la vestimenta dels gegants que tot l’any se troben a l’auditori.

Des del grup municipal del PP se va demanar sobre la necessitat d’arreglar els paviments de diversos carrers del Port d’Alcúdia, Carrer Ciutadella, davant l’església, entre d’altres; i que es troben amb clots. També, des del PP,  se demanà que se retirin unes pintades del c. Hostal; i també se demanà a veure si hi haurà alguna actuació de neteja a la zona de Llacs; també es demanà sobre com estava la licitació dels balnearis.

Segons l’equip de govern se pren nota dels carrers; se farà a finals de setmana una tasca de tapar clots; se recordà que el tema dels canals i llacs no és competència de l’ajuntament és de Demarcació de costes, així i tot se farà una actució com cada any; i sobre el tema dels balnearis, se va sol.licitar com se feia cada any l’autortizació però hi va haver una al.legació del Gob i d’un particular i des de Demarcació de Costes es va denegar l’autorització. En aquell moment, segons explicà l’equip de govern, es varen inicar els tràmits per presentar el projecte de sol.licitud de concessió dels balnearis. Així es va entregar dia 5 d’abril. Ara el procés està en marca, des de Demarcació de costes s’ha donat autorització mentre estigui en tramitació la concessió dels balnearis que permetrà la millora i modernització dels mateixos.

18 d'abril de 2018

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal, Política de Privacitat i Protecció de Dades

RAT

Desenvolupat per 3digits