Presentada l'estratègia de promoció de la salut del municipi

/benestar/ca/Imatges/ASALUT-M.jpg

El municipi d'Alcúdia, és el primer de Mallorca i el segon de Balears en adherir-se a aquesta estratègia de promoció de la salut i prevenció.

Roda de premsa per a la presentació de la estratègia de promoció de la salut del municipi d’Alcúdia.

 

A la presentació hi han estat presents el Batle d’Alcúdia Antoni Mir Llabrés, la regidora de sanitat, benestar social i igualtat Aguas Santas Lobo, la cap de servei de promoció de la estratègia nacional de la salut pública Elena Cabeza, així com membres de l’Ibsalut d’Alcúdia, el doctor José Manuel Aranda. També hi ha assistit altres membres regidors de l’Ajuntament d’Alcúdia, com Pere Malondra, Tomàs Adrover. Igualment, la infermera Maria Duran, a més de la coordinadora pera la implementació local de l’Estratègia Margalida Simó.  Entre el públic assistent, també s’hi ha donat cita persones que a títol individual i com a associacions, han participat a les diverses activitats que s’han duit a terme, així com representants de centres escolars i persones interessades.

 

La regidora de sanitat Agüi Lobo ha posat de manifest que Alcúdia és el primer municipi de Mallorca i el segon de les Illes Balears en adherir-se en aquesta Estratègia de promoció de la salut i prevenció en el sistema nacional de Salut, i ha agraït la tasca de col·laboració de les diverses persones que hi estan fent feina.

El batle d’Alcúdia Antoni Mir, ha expressat que sanitat i política municipal han d’anar units, i ha posat èmfasi als tres pilars de l’equip de govern alcudienc, Sanitat, cultura i educació, fonamentals per a qualsevol municipi, i ha destacat la importància de les mesures preventives a nivell de millora de la nostra salut. També el batle ha recalcat que és necessari l’ajuda dels professionals, orientar, assessorar i dirigir per a la millora de la salut.

Elena Cabeza, la cap de servei, ha explicat les tasques que ja s’han fet, la importància d’anar units centres escolars, coordinació i col·laboració Salut Pública, Centre de Salut, Ajuntament per a la millora de la salut i el benestar al municipi.  Ha explicat que en la salut influeix tota una sèrie de factors: estil de vida,comunitat, els hàbits, l’educació, les polítiques sanitàries, són molts de factors que determinen la nostra salut.

Ha explicat els objectius que té l’Estratègia de la promoció de la salut, crear entorn de salut, hàbits saludables, físics, esportius,  alimentaris al joves i als majors, i noves polítiques sanitàries.

Per la seva banda, José Manuel Aranda el doctor de l’Ibsalut d’Alcúdia ha parlat de la tasca iniciada al municipi d’Alcúdia, la col·laboració de diversos organismes, associacions, particulars, des de l’Ajuntament d’Alcúdia, el Patronat municipal d’esports.

Aranda ha posat de manifest que ja estan en marxa Actius en salut, com dues rutes saludables, Alcúdia, Port d’Alcúdia, i d’altres activitats que s’han fet curs-taller de cuina per a joves, i curs d’hàbits alimentaris saludables, activitats obertes a tothom. També el doctor ha explicat que s’aprofiten els anomenats “Actius en salut”, quan en el pacient, i segons el metge, li és convenient per a la millora de la seva salut.

 

A través de les explicacions donades, i a través d’un power point a l’acte d’avui a l’Ajuntament s’ha donat  conèixer públicament l’adhesió a l’estratègia de promoció de la salut, i el compromís municipal d’adhesió a l’Estratègia de Promoció de la Salut i Prevenció al Sistema Nacional de Salut.

 

S’ha de destacar que el passat 10 d’octubre de 2016, el plenari de l’Ajuntament d’Alcúdia, va aprovar per unanimitat l’adhesió a l’estratègia de promoció de la salut i prevenció en el sistema nacional de salut.

10 de febrer de 2017

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal /  Política de Privacitat

Desenvolupat per 3digits