Obertura dels serveis de les platges

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/PLATJA-ESTIU-m.jpg

Amb l’aplicació dels Protocols de seguretat, neteja i desinfecció a les platges del municipi.

L’Ajuntament d’Alcúdia inaugura el proper dilluns 8 de juny els serveis a les platges del municipi. Aquesta inauguració es fa amb els objectius que recull el Pla de contingència que ha estat elaborat pel Comitè de Gestió de Platges del municipi, implantant tota una sèrie de protocols que tenen com a base les directrius i recomanacions per l’obertura de platges del Ministeri de Sanitat, així com els requisits de les normes publicables per l’ICTE pel sector del turisme.

Implantació dels protocols.

Per la implantació d’aquests protocols s’ha realitzat la formació a totes les persones que treballen a les platges  sobre les mesures preventives adoptades, com  la distància de seguretat, els EPI, o els plans de neteja. Dins les mesures organitzatives ja en el principié es va decidir la distancia enre para-sols que fós el doble de l’habitual. Així, a partir de dilluns les hamaques i gandules estan separades en una distancia de 8 metres lineals per 10 metres de fons. També dins les mesures hi figura la priorització, sempre que sigui posible, el pagament d’hamaques amb mitjans electrònics, entre d’altres.

Els protocols de neteja i desinfecció inclouen tota l’àrea de la platja, desde passeig, mobiliari urbà, passareles, hamaques, mòduls salvament, torres de vigilància,…sempre amb productes autoritzats pel Ministeri de Sanitat.

Els usuaris podran trobar tota la informació a la cartelleria informativa a les platges des del proper dilluns i també a través de les xarxes socials de l’Ajuntament, plana web i ràdio municipal,  per conèixer de primera mà totes les tasques que durà a terme EMSA de l’Ajuntament d’Alcúdia, i poder ser partíceps de  totes les mesures preventives, vetlant per a la salut i benestar de tothom.

L’aforament a les platges serà controlat per la Policía Local, amb l’ajuda del servei de salvament i socorrisme de platges. Així es pretén garantir aquestes mesures preventives, encara que es pensa comptar amb la col·laboració dels alcudiencs i visitants al nostre municipi.

Certificació de platja segura.

Ja que l’ajuntament d’Alcúdia té tres certiciacions de qualitat ISO 9001,14001 i 170001, i moltes de les tasques ja es venen desenvolupant, a través del comité de gestió de platges i donada la situació actual, amb tota la implantació dels protocols d’higiene, neteja i desinfecció a les platges es treballa per a poder obtenir la Certificació de platja segura.

Banys públics aquest cap de setmana.

Encara que el funcionament de la platja i els seus serveis s’activaran dilluns que ve, demà  dissabte día 6 ja estaran  oberts els banys públics a la platja d’Alcúdia, els quan compten també amb el seu protocol de neteja i desinfecció 6 vegades al dia. Aquesta mesura s’avança a demà dissabte, en previssió de l’afluència de visitants aquest cap de setmana.

8 de juny de 2020

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal /  Política de Privacitat

Desenvolupat per 3digits