Jornades formatives d'accessibilitat "Alcúdia per a tots"

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/IMG-20190403-WA0028.jpg

Jornades formatives d'accessibilitat "Alcúdia per a tots" amb prop d'un centenar d'assistents

De dia 20 de març a dia 3 d’abril s’han desenvolupat les jornades formatives d’accessibilitat “Alcudia per a tots” amb prop d’un centenar de persones participants.

Des de l'Àrea de Turisme de l'Ajuntament d'Alcúdia  a 2017 se va iniciar  el projecte “Alcúdia per a tots”, amb el qual treballen per adaptar, millorar i promocionar el nostre municipi perquè pugui ser visitat amb seguretat per part de persones amb diverses discapacitats i per tant adaptat als residents amb necessitats especials.

Aquest segment de turisme mou anualment 130 milions de persones i genera dins la Unió Europea una despesa de 8.000 milions d'euros. La despesa mitjana diària és de 83€ i la total del viatge és de 1.100€ amb Estats Units, Regne Unit i Alemanya com a principals països emissors. Cal destacar la gran fidelització amb la destinació, sempre que cobreixi les seves necessitats, i que és un segment que es sol prodigar més en mesos de temporada mitjana o baixa.Perquè aquest projecte de turisme inclusiu tingui èxit, és necessària la participació de tots, iniciativa pública i privada.

Per aquest motiu l'Ajuntament d'Alcúdia juntament amb la fundació Handisport, organitza com el 2018, unes jornades de formació gratuïtes per a diferents col·lectius amb l'objectiu de donar a conèixer les pautes d'atenció, tracte, comunicació i necessitats de les persones amb discapacitat.

La primera jornada va comptar amb unes 25 persones inscrites a la primera jornada va estar dedicada a fer un Fòrum de turisme accessible. Va comptar amb la presència de Xavi Torres multimedallista palalímpic.

Seguiren les  jornades formatives, dia 27 de Març la jornada dedicada a Platges accesibles, amb  una vintena de participants.

I per últim, dia 3 d’Abril jornada dedicada a excel·lència en la atenció a persones amb discapacitat o necessitats, amb una participació important de més de 50 persones, a la Seu des Moll, i amb assistencia del personal municipal que treballa a les platges d’Alcúdia, i a les oficines d’informaicó turística, entre molts altres participants de diversos àmbits turístics de l’empresa privada.

El regidor de turisme de l’Ajuntament d’Alcúdia Joan G. Vallori en fa una valoració molt positiva de la participació a aquesta tercera edició de les jornades formatives d’accessibilitat “Alcudia per a tots”, amb aquest centenar de presones que han participat a les atres jornades formatives celebrades, a indrets com Can Doménech i la Seu des Moll.

5 d'abril de 2019

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal /  Política de Privacitat

Desenvolupat per 3digits