Jornada de Portes Obertes a Pol·lèntia

/Pollentia/ca/documentos/imatges_noticies/Pollentia-m.jpg

Dins els actes de les festes de Sant Jaume se celebrà aquesta jornada de portes obertes amb visita guiada per part dels arqueòlegs

Un centenar de persones participaren a la Jornada de Portes Obertes a Pol.lèntia. com cada any es va dur a terme aquesta visita a Pol.lèntia oberta als ciutadans i ciutadanes, una activitat tradicional inclosa dins les Festes de Sant Jaume d’Alcúdia.

 

Organitzat a través de l’àrea de patrimoni de l’ajuntament d’Alcúdia, del Consorci de Pol.lèntia, la jornada de portes obertes a Pol.lèntia  oberta a tothom. Es va comptar amb  la presència del batle Antoni Mir, de la regidora de patrimoni Bàrbara Rebassa i es va poder gaudir de les explicacions dels codirectors de les excavacions de la ciutat romana de Pol.lèntia Miquel Angel Cau i Esther Chávez, de les investigacions que es duen a terme, de les troballes realitzades i dels objectius per aquest estiu 2015.

A més se va realitzar un recorregut alternatiu, per posar en comú zones que no se solen visitar a la ciutat romana de Pol.lèntia i que són motiu d’importants troballes, des de la zona de Sa Portella, per veure la part de murada des de fora, fòrum, el maccelum, els edificis com la casa de Polimnia, el capitoli, la zona de la necrópolis de Can Fanals i finalment, les excavacions a l’ermita de Santa Anna, que amb el vist-i-plau del Bisbat de Mallorca i del Consell de Mallorca, es va poder visitar per primera vegada, pel públic en general. Durant la visita també hi acudiren membres del Consell com Jaume Cardell així com l’arquitecte del bisbat Tomeu Bennàssar.

 

Recordem que les excavacions a Pol.lèntia, a la campanya estiu 2015, hi participen unes 80 persones, alumnes del XVII curs d’arqueologia Antoni Arribas, alumnes d’Arqueospain, així com membres arqueolègs i experts de la Universitat de Portland, així com voluntaris que acudeiexen a les excavacions, sota la coordinació i direcció de dels professors Miquel Angel Cau de la Universitat de Barcelona i Esther Chávez de la Universitat de la Laguna, depenent del Consorci de la ciutat romana de Pol.lèntia i l’àrea de patrimoni de l’Ajuntament d’Alcúdia.

27 de juliol de 2015

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal, Política de Privacitat i Protecció de Dades

RAT

Desenvolupat per 3digits