Inici del programa de Qualitat Incial a Alcúdia

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/pqi-m.jpg

Un total de 15 alumnes han iniciat el programa formatiu de manteniment d’embarcacions que ha organitzat l’Ajuntament d’Alcúdia i finançat per la Conselleria d’educació i universitat del Govern Balear.

Alcúdia, 09 d’octubre de 2017. L’Ajuntament d’Alcúdia, a través de tres regidories, ha organitzat un programa de qualificació inicial en manteniment d’embarcacions esportives i d’esbarjo,  dirigit a joves de 16 a 21 anys, que no han acabat els estudis d’Educació Secundària Obligatòria. En total són 15 alumnes els que finalment desenvoluparan aquest programa formatiu. A la presentació hi han assistit el batle d’Alcúdia, Antoni Mir; la regidora d’educació, Bàrbara Rebassa, la regidora d’assumptes socials, Agüi Lobo; la regidora de comerç, Cati Moll; el gerent del Port de Bonaire, Nicolás García, així com els representants de la Conselleria d’educació i universitat, Maria Antònia Carbonell, cap del Servei i participació de la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat, amb Antònia Ramón, cap de secció i Sergio Forlano, assessor tècnic docent. Igualment hi ha assistit Cristina Moyà, directora IES Port d’Alcúdia, a més de les tècniques dels diversos departaments municipals que han participat a l’organització del PQI, Xesca Cerdà educació social, Carme Suárez, tècnica d’educació, Maria Lluc Rusca, Agent d’ocupació i Desenvolupament local, a més dels docents que impartiran les classes teòriques a l’escola d’adults. Igualment a l’acte de presentació del PQI, els 15 alumnes que s’han inscrit i que realitzaran.

La regidora d’educació Bàrbara Rebassa ha expressat que estava molt satisfeta per poder fer el programa PQI, s’ha adreçat als alumnes dient-los que és una oportunitat per estudiar, els ha encoratjat a seguir amb els estudis, i que aquest programa suposa una oportunitat.

La directora de l’IES Port d’Alcúdia, Cristina Moyà ha expressat que estava satisfeta que s’hagi pogut tirar endavant amb aquest projecte, i els ha animat a aprofitar aquesta oportunitat per seguir estudiant.

El gerent del Port de Bonaire Nicolás García ha parlat del perfil dels treballadors del Port, persones formades i que treballen de manera estable al Port, i per això s’ha adreçat als alumnes dient-los que la formació és fonamental, que cada dia s’aprèn una cosa més i que no han de deixar de passar aquesta oportunitat a través del PQI.

Des del Govern Balear, la cap de servei i participació de la direcció general de FP, Maria Antònia Carbonell ha destacat la participació al programa, d’aquests 15 alumnes que s’han inscrit i ha explicat que a més de la formació també sortiran amb una titulació.

Per part del batle d’Alcúdia Antoni Mir, s’ha agraït a les institucions i a les entitats que conjuntament, col·laborin en fer possible programes formatius com aquests. I ha agraït als alumnes que s’hi hagin apuntat, que tenguin aquesta voluntat d’aprendre, tenint en compte que en aquest món actual és necessari esforçar-se, competir, per millorar i aquesta és una porta oberta cap a la formació.

El curs d’auxiliar de manteniment d’elements estructurals i de recobriment de superfícies d’embarcacions esportives i d’esbarjo, s’inicia aquesta setmana i finalitzarà el 28 de juny 2018. L’acció formativa es gratuïta, l’organitza l’Ajuntament d’Alcúdia i està finançada per la conselleria d’Educació i Universitat. Les classes teòriques es duran a terme a l’escola d’educació d’adults i les classes pràctiques al Port de Bonaire.

La titulació que obtindran els alumnes serà la de Primer nivell d’educació secundària per a persones adultes i certificat de professionalitat de nivell 1.

9 d'octubre de 2017

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal /  Política de Privacitat

Desenvolupat per 3digits