Festa final de curs d'alumnes d'ESO

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/policia-m.jpg

Presentat el dispositiu policial preventiu de cara a la festa de final de curs d'alumnes d'ESO a Alcúdia.

LA FESTA ESTÀ PREVISTA A ALCÚDIA EL PROPER 14 DE JUNY

 

Dia 14 de juny, el proper divendres, està prevista la festa de final de curs, amb alumnes d’ESO d’instituts de diversos municipis de Mallorca. L’Ajuntament d’Alcúdia ha estat escenari  de la presentació del dispositiu policial de prevenció de cara a la festa de final de curs

A la roda de premsa hi ha assistit  el batle d’Alcúdia en funcions Antoni Mir, la regidora de sanitat en funcions Agüi Lobo, Rafel Covas, coordinador de policies tutors, de l’Institut Balear de Seguretat Pública (ISPIB), a més de representants de FAPA-Mallorca, representació de la Direcció General de Salut i de la  Direcció general d’Interior. S’ha comptat amb la presència de representació de la Guàrdia Civil. A més, hi ha estat present el sots-inspector de la policia local d’Alcúdia ,Abelardo Mesías, així com del policia tutor d’Alcúdia Juan Martínez.  També hi ha assistit policies tutors i representants de les policies locals de diversos municipis del Nord de Mallorca, els Instituts dels quals es donen cita amb els seus alumnes a aquesta festa de final de curs.

A les diverses intervencions que hi ha hagut al llarg de la roda de premsa el batle d’Alcúdia en funcions Antoni Mir ha expressat de cara a la festa de final de curs que la primera finalitat és protegir els joves que participin a la festa de final de curs aquest divendres 14 de juny  la prevenció que la festa sigui un èxit i que s’evitin altres riscos, qualsevol accident d’altres tipus, i per això ha agraït aquesta tasca preventiva amb tots els estaments participants. Ha explicat el dispositiu policial que estarà format per uns 30 efectius policials i de seguretat, a més de Protecció Civil i el suport del servei sanitari d’una ambulància.

Concretament el dispositiu policial especial que hi haurà perquè la festa de final de curs vagi bé sense cap incidència i per a protegir els més joves serà aquest:

4 agents en moto, 5 patrulles de servei de torn de nit, patrulla de renous, 4 guàrdies civils de paisà, 4 guàrdies civils uniformats. 6 policies tutors d’Instituts de municipis d’Alcúdia, Muro, Sa Pobla, Pollença, Santa Margalida i Inca, a més dels efectius de Protecció Civil i ambulància.

El batle també ha recordat que se va signar un ban amb les mesures preventives amb la prohibició del consum d’alcohol en menors i altres riscos, hi ha hagut entrega als establiments d’aquest recordatori, s’han fet reunions informatives i s’han remès cartes a les famílies.

Rafel Covas de l’ISPIB, i coordinador dels policies tutors ha parlat que l’any passat el que millor va funcionar va ser la prevenció i per això s’ha seguit enguany fent feina amb aquesta línia, tenint en compte que són uns 4000 alumnes d’ESO de diversos municipis que es donaran cita el divendres a vespre a Alcúdia.

Ha agraït la feina feta conjuntament, escoles, famílies, policies tutors, estaments de l’administració, serveis de salut, serveis socials, i ha dit que en total arreu de Mallorca han fet 48 xerrades, a 17 centres escolars, amb la Fapa-Mallorca, infermeres, serveis socials, guàrdia civil, policies tutors.

Des de l’ISPIB recorden les mesures preventies que es varen acordar que s’han duit a terme al llarg dels dies previs a la festa de fi de curs de divendres 14 de juny.

La regidora d’assumptes socials en funcions de l’ajuntament d’Alcúdia Agüi Lobo ha comentat que aqueta tasca preventiva ha estat fruit de la feina feta entre tots, la coordinació ha estat important i ha recordat també la tasca feta amb les educadores socials, amb els policies tutors, amb les reunions amb els pares i les xerrades fetes als instituts.

Des de la FAPA-Mallorca Miquel Angel Guerrero també ha fet referència a les reunions que es fan i a la transmissió cap als alumnes que té els seus fruits, i ho demostren els resultats de l’any passat. I ha recordat la carta que es remet a les famílies amb informació sobre la festa, i amb les recomanacions preventives.

Marta Escada de la Conselleria d’educació directora de convivència ha explicat la importància de haver fet tasca de convivència “preventiva” i que es pot evitat problemes fent feina entre tots.

Per la seva banda, la Conselleria de salut des de la plataforma de qualitat d’oci amb Francisca Bibiloni ha incidit amb la importància de fer treball en xarxa, amb tots els estaments i que les estadístiques parlen de l’inici en el consum d’alcohol en els 14 anys i d’aquí la importància de prevenció i fer un treball junts.

 

 

 

BAN SOBRE LES MESURES PER PREVENIR I EVITAR EL CONSUM D'ALCOHOL EN MENORS I ALTRES RISCS A LA FESTA DE FINAL DE CURS ANUAL AL PORT D'ALCÚDIA.

Dia 21 de maig el batle d'Alcúdia Antoni Mir va signar el ban que amb les mesures preventives i de seguretat que van consensuar-se, a la reunió convocada a l'Ajuntament d'Alcúdia amb entitats, agents i actors vinculats a la salut pública i diu així:

Antoni Mir Llabrés, batle de l’Ajuntament d’Alcúdia, Illes Balears;

 

FAIG SABER

Que després de la reunió convocada a l’Ajuntament d’Alcúdia amb entitats, agents i actors vinculants a la salut pública, la prevenció i seguretat ciutadana, professionals i polítics per treballar plegats amb motiu de les festes de fi de curs que es fan anualment a Alcúdia, la preocupació per la seva seguretat i amb la finalitat de prevenir i evitar el consum d’alcohol en menors i altres riscs, s’informa de les mesures preventives i de seguretat que van consensuar-se per tal de dispensar una protecció especial aquesta nit  als al·lots  i joves:

  • S’entregaran als establiments uns cartells informatius de la prohibició expressa de la venda i subministrament de begudes  alcohòliques  a menors d’edat (en català, castellà i anglès) que hauran de col·locar-se de forma visible al públic, i també una circular informativa recordatòria  de   la normativa vigent, amb la finalitat de sensibilitzar els seus propietaris i aconseguir especialment aquest dia  la seva col·laboració.
  • Hi haurà un augment significatiu dels efectius policials, tant uniformats com de paisà, per tal de dispensar aquest dia  una major i especial protecció   als al·lots i joves  i  per tal de dissuadir del consum d’alcohol.
  • S’ordena a la Policia Local en col·laboració amb la Guàrdia Civil intensificar les tasques de control i inspecció als establiments sobre la presència i venda d’alcohol a menors.
  • S’il·luminaran els espais públics de concentració d’al·lots i joves amb focus.
  • S’ordena als locals d’oci nocturn disposar d’una persona a la porta que demanarà el DNI per acreditar l’edat per poder accedir al local quan aquesta ofereixi dubtes raonables,  i compliran de forma estricta amb l’aforament autoritzat.
  • S’ordena als agents de l’autoritat la retirada de  les begudes alcohòliques als menors, i la seva posterior destrucció quan els agents així ho considerin oportú per a la protecció  dels menors i per raons higienicosanitàries.
  • Es reforçaran els serveis sanitaris.
  • S’entregarà als pares  una carta informativa,  i als menors tant als instituts com durant la nit de la festa una targeta amb els telèfons de contacte en cas d‘urgència i un imprès informatiu per a la prevenció del consum d’alcohol.

 I així es fa públic per al general coneixement de tothom.

 

 

 

 

 

 

CARTA A LES FAMÍLIES EN MOTIU DE LA FESTA FINAL DE CURS D’ESO.

A través de la FAPA-Mallorca aquesta és la carta que han fet arribar adreçada a les famílies en motiu de la festa final de curs d’ESO, de cara a la conscienciació i prevenció de no consumir alcohol els menors, en motiu de la festa final de curs d’ESO.

 

“Benvolgudes famílies,

Des de l’equip docent, l’APIMA i l’Ajuntament volem assenyalar un tema que ens afecta a

tots, i de manera especial els nostres fills i filles, com és la celebració de final de curs al

Port d’Alcúdia que es realitzarà dia 14 de juny. Enguany, es repetirà la campanya del curs

passat que va aconseguir reduir els seus efectes negatius, i us demanam la vostra

col·laboració perquè torni a ésser un èxit.

Cada any molts de joves dels instituts de la zona nord de Mallorca (prop de 5.000 els

darrers anys) celebren el final de curs al Port d’Alcúdia. Aquests darrers anys aquesta

celebració s’ha convertit en un consum generalitzat d’alcohol per part dels menors

d’edat. Així, s’ha detectat que nins i nines de cada vegada més joves, amb molta

probabilitat, acaben bevent alcohol, ja que en un ambient en què la majoria en

consumeix és molt difícil inhibir-se de la pressió del grup. Els dispositius de seguretat

que s’han aplicat darrerament han permès disminuir considerablement (sobretot el

darrer curs escolar) les agressions greus i els comes etílics que s’hi produeixen, però no

és suficient per impedir el consum d’alcohol i les seves conseqüències.

A tot Mallorca van en augment i es consoliden fenòmens festius com aquest, en què els

més joves es reuneixen i beuen alcohol, entre altres coses. Aquests són espais de risc

que fomenten la cultura d’una diversió gens saludable i que hauríem d’aturar o redreçar

i orientar cap a altres models de diversió. La salut i la seguretat dels nostres fills i filles ha de ser una prioritat per a tothom, per això volem acordar accions amb els municipis, els centres educatius, les famílies i altres institucions disposades a col·laborar-hi.

Considerant que el consum d’alcohol és molt perjudicial per a la seva salut, i pensant en

la protecció que es mereixen com a menors d’edat, us volem demanar que valoreu la

vostra posició davant aquesta festa i que adopteu les mesures necessàries perquè els

vostres fills i filles no es vegin inclosos en situacions perjudicials o que hagin de

lamentar.

És per això que us convidam a participar a les trobades informatives i de debat sobre

aquest tema que s’estan organitzant i us aconsellam que:

● Valoreu si la seva edat és l’adient per anar a aquest tipus de celebracions.

● Valoreu, si hi van, si els podeu acompanyar i recollir a una hora concorde amb la

seva edat i que us permeti saber on han estat i què han fet.

● Els faceu saber la vostra opinió sobre el consum d’alcohol i els seu perjudicis.

● En parleu amb els pares i mares dels seus amics, acordeu postures comunes i que

els vostres fills i filles ho sàpiguen.

El nostres fills i filles viuen un moment d’aprenentatge i necessiten que l’entorn en què

es desenvolupen sigui el més adient per ajudar-los a prendre decisions beneficioses.

Necessitam la vostra col·laboració!”

13 de juny de 2019

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal /  Política de Privacitat

Desenvolupat per 3digits