Els semàfors d'Alcúdia han estat adaptats dins el programa "Alcúdia per a tots"

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/semafors-m.jpg

Adaptats els semàfors del municipi a través de la col·laboració de l'Ajuntament i ONCE

Entregats els primers comandaments a distància a persones cegues o amb visió reduïda


Els semàfors d’Alcúdia, que són competència municipal, han estat adaptats per a persones cegues o de visió reduïda, dins el Programa “Alcúdia per a tots”. Al passeig Pere Ventayol es va fer un acte per presentar els 4 semàfors de competència municipal, adaptats per a persones cegues o amb visió reduïda. Aquests semàfors són activats, a través d’un comandament a distància i els semàfors disposen del dispositiu sonor per indicar el pas. A l’acte hi van ser presents el batle d’Alcúdia Antoni Mir, el regidor de turisme i d’obres pròpies Joan Gaspar Vallori, regidors i regidores tant del govern municipal com de l’oposició. En representació de l’ONCE José Vilaseca delegat territorial de l’ONCE i el seu vicepresident del consell territorial Borja Rodríguez a part d’alcudiencs afiliats a aquesta associació. Aquesta instal·lació de dispositius sonors s’emmarca dins el projecte “Alcúdia Per a tots” que té com a objectiu fer accessible la nostra ciutat a totes aquelles persones amb necessitats especials.

L’acte va transcórrer en primer lloc amb les paraules del regidor Joan Gaspar Vallori el qual apuntà que els semàfors adaptats, els cent per cent d’Alcúdia en caràcter municipal, és una passa més aquests passos sonors als semàfors per a persones cegues o visibilitat reduïda, que se van fent millores i inversions, dins el programa que va començar fa 2 anys Alcúdia per a tots, i que suposen millorar l’accessibilitat del municipi i que tots els regidors hi estan implicats, a més del departament d’obres pròpies. Recordar les grues adaptades, l’accessibilitat a la Victòria i les obres de l’Auditori que estan a punt d’acabar, entre d’altres accions d’Alcúdia per a tots.

Per la seva banda, José Vilaseca de l’ONCE, agraí la sensibilitat de l’ajuntament d’Alcúdia envers els discapacitats cecs i amb problemes de visió amb el lliurament dels comandaments a distància que fan que Alcúdia és l’única ciutat de les Illes Balears, amb tots els seus passos semafòrics adaptats. I animà a altres municipis de les Illes que segueixin aquest exemple, per fer una ciutat per a tots.

Per últim, el batle d’Alcúdia Antoni Mir se referí que des que varen conèixer des de l’ONCE aquesta necessitat no dubtaren en cercar la solució, complint aquest compromís que per a qualsevol dirigent ha de ser obligació, el fet de preocupar-se per les persones que tenen dificultat. D’aquí la primera entrega dels comandaments a distància. En total s’entregaran 20 comandaments, i afirmà que des d’Alcúdia, dins el projecte global Alcúdia per a tots seguiran col.laborant, i també digué que s’ha d’instar a les institucions a seguir amb aquesta iniciativa.

Després es va realitzar el lliurament dels comandaments a distància a quatre alcudiencs afiliats a l’ONCE que varen assistir a l’acte i tot seguit, es varen anar els dispositius i comandaments, als semàfors de l’Avinguda Prínceps d’Espanya.

Aquest projecte ha tengut una inversió d’uns 16.000 € i forma part del projecte global “Alcúdia per a tots”.

25 de setembre de 2018

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal /  Política de Privacitat

Desenvolupat per 3digits