Dia Internacional de la Dona Treballadora a Alcúdia

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/dona1-m.jpg

L’alcudienca Maca de Castro ha llegit el manifest del dia internacional de la dona treballadora.

Amb un centenar de persones assistents a l’acte, s’ha celebrat a l’Ajuntament d’Alcúdia el dia 8 de març, dia internacional de la dona treballadora. Ha estat a la sala de plens, amb regidors i regidores del consistori alcudienc, amb la lectura del manifest per part de la xef alcudienca Maca de Castro.

El tinent de batle, Pere Malondra , ha expressat que “l’ajuntament d’Alcúdia s’afegeix a les reivindicacions i a la vaga com a reinvindicació, del dia internacional de la dona treballadora, no només en temes laborals, sinó també sobre la violència de gènere, i la millor notícia seria que a aquest tipus de dies no s’haguessin de celebrar, perquè s’haguessin aconseguit les reivindicacions”. També ha destacat, així mateix  serveixen per la conscienciació. Ha posat de manifest el programa d’activitats de març i abril, que s’ha preparat des de l’Ajuntament d’Alcúdia i ha agraït que totes les àrees que s’ha implicat amb el programa”.

 

Per la seva banda, la regidora de sanitat, benestar social i igualtat,  Agüi Lobo ha expressat que “avui és important que una dona emprenedora com Maca ens donàs suport, encara que sigui virtualment”. Li ha donat les gràcies per les facilitats que va posar la xef alcudienca per donar l’oportunitat d’enregistrar el manifest. També la regidora ha posat de manifest que “les coses estan canviant mirant l’assistència a la sala, que després d’anys de reivindicacions, de lluita i les dones hem dit basta, a la violència de gènere, als abusos, a la discriminació, desigualtats i que històricament es convoca una vaga pels nostres drets”. La regidora ha expressat que “la lluita segueix tot l’any i ho celebram sense complexos i sense haver-ho de justificar”

Tot seguit, s’ha projectat el vídeo amb la lectura del Manifest de Maca de Castro, la xef alcudienc, que vos reproduïm textualment:

 

MANIFEST 8 DE MARÇ, DIA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORA

 

Un any més celebrem el 8 de març, Dia Internacional de les Dones. I allò que seria fantàstic és haver arribat a la normalitat. No haver d’exigir ni reclamar. Simplement, ser tractats, tots, com a persones.

Les reivindicacions femenines des de la revolució industrial fins a l’actualitat han reclamat millors condicions i equiparament salarials. 

La celebració no es basa en un únic fet ni tampoc ha tingut sempre el mateix sentit. La història canvia, és dinàmica, i el sentit dels símbols i significats també, però la reivindicació de millors condicions de treball i de vida, de drets socials i polítics, són alguns dels temes que per desgràcia en aquest segle XXI continuam reivindicant.

La realitat social de les condicions de vida de les dones està en un continu procés de transformació. L'evolució del paper de les dones en la nostra societat constitueix un procés complex on els avenços es contraposen a la persistència d'algunes desigualtats. 

 Les dones són les que ocupen un treball invisibilitzat domèstic i un paper devaluat en el mercat laboral i això s'ha d'acabar. 

No es pot progressar en la nostra societat si no trenquem amb aquests rols.

Per tant;  

-És feina de tothom, d'homes i de dones. La igualtat és feina  de tota la societat.

-És feina d'educar o reeducar en valors d'igualtat de gènere als nostres infants.

-És establir com un objectiu fonamental de la nostra societat l'assoliment ple i real de la divisió del treball, en tots els seus vessants, equitatius. 

-Així com els sabors, les textures i aromes dels aliments que necessitam per viure no entenen de gèneres,  així haurien d’esser els sentiments i tracte que rebem tots. 

Aquest és el gran repte que tenim al davant, i l'hem d'assolir amb la col·laboració i la complicitat de totes les institucions, agents socials i de les dones i els homes dels nostres pobles i ciutats, perquè només així podrem fer-ho realitat. Només així, el 8 de març, serà el dia de la IGUALTAT.

 

 

8 de març de 2018

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal /  Política de Privacitat

Desenvolupat per 3digits