Constituït el Comitè de gestió Covid-19 a les platges

/covid-19/ca/Imatges/platgescovid-m.jpg

La darrera setmana de maig es vol disposar del protocol de prevenció i actuació davant el Covid-19 a les platges d'Alcúdia

Ha quedat constituït el comitè de seguiment COVID-19 a les platges d’Alcúdia, l’objectiu del qual serà dissenyar el protocol de prevenció i actuació davant la pandèmia de la  COVID-19 per a les platges d’Alcúdia. Així s’espera que aquest protocol estigui llest per la setmana vinent.

Amb aquesta reunió integrada per tècnics  i responsables polítics de l’Ajuntament d’Alcúdia després de constituït el comitè de gestió s’ha fet  l’avaluació dels riscos derivats de la pandèmia i a escenaris com les platges.

 A més d’iniciar la preparació del Pla de contingència. Per això s’han creat diverses meses de treball específiques per a  proposar totes les necessitats de cadascun dels 6 apartats següents  en relació a la gestió de platges: activitat de lloguer hamaques, neteja i residus, salvament i socorrisme, concessionaris quioscos i balnearis i concessionaris d’ esports nàutics. A més s’ha valorat la necessitat de la formació dels treballadors de la platja, per la seva seguretat i per la seguretat dels usuaris de les platges. També s’ha parlat de la realització d’ una  campanya de comunicació interna i cap a la ciutadania i els visitants.

Aquesta  tasca iniciada avui se durà a terme al llarg dels propers dies amb reunions sectorials i de cara a la setmana que ve poder tenir el disseny  del protocol de prevenció i actuació COVID-19 a  les platges d’Alcúdia. A més se durà a terme sota la coordinació de Celina Álvarez, i se seguiran les passes dels protocols estandarditzats per l’ICTE, Instiuto de Calidad Turística, en espera  de disposar dels protocols que es marquin des del Ministeri de Sanitat i des del Govern de les Illes Balears.

A la reunió s’ha comptat amb la presència de la batlessa Bàrbara Rebassa, el tinent de batle i responsable de platges Domingo Bonnín, així com el regidor de manteniment Martí Garcias i el regidor de medi ambient Tomàs Adrover. A  nivell tècnic han participat a la reunió, coordinada per Celina Álvarez de  Sostenible XXI, tècnics de diversos departaments municipals d’EMSA, medi ambient, Platges i Policia local.

El comitè de seguiment COVID-19 a les platges d’Alcúdia neix  del si del comitè de seguiment del sistema de gestió integral de platges que segueix la normativa de renovació de les ISOS, de qualitat del sistema de gestió integral de platges. Recordem ara mateix amb les platges amb tres ISOS 9001, 14001, i 70001.

El tema del lloguer d’hamaques necessitarà també molta d’atenció, s’ha explicat a la reunió, ja que inclou les mesures higièniques i de distància social, neteja d’hamaques i desinfecció, i sorgeixen molts de dubtes que als aniran treballant durant la setmana.

Respecte al  tema dels concessionaris, des de l’Ajuntament s’establiran una sèrie de protocols però a mesura que es vagin obrint es parlarà amb ells, per a millorar aquests protocols.

De tot això es confia, ha dit Domingo Bonnín la setmana que ve haver dissenyat el protocol d’actuació segons les propostes i  idees que s’han recollit avui al comitè i que se recoliran al llarg de les propers reunions, i amb informes que se van treballant i  que es puguin aplicar a les platges i amb les pistes que aporta la fase de Formentera, sempre tenint en compte que hi podrà haver modificacions quan surtin les instruccions.

OBERTURA DE PLATGES AMB LA MAJORIA DE SERVEIS

La fita és 8 de juny poder obrir les platges d’Alcúdia amb la majoria de serveis. S’espera des d’EMSA de l’Ajuntament d’Alcúdia, “que  quan surti publicat la norma se’ns aclareixin dubtes com amb el tema de les dutxes i banys públics perquè no sabem si se podran obrir o no, i segon amb quines condicions, com es podran obrir”, ha especificat Domingo Bonnín.

Des d’EMSA ja es treballa amb els polsadors de proximitat, de sensors, estam recopilant informació, per quan es pugui ja posar en marxa, seguint les instruccions des de Sanitat.

També respecte a la col.locació de les hamaques., el regidor responsable de platges ha explicat que “ja se va decidir que enguany, com a màxim és posarà el 50 per cent del total d’hamaques que se solen col.locar, respectant els quadrants i allargant les distàncies entre sombrilles, sempre dins el mateix quadrant, en cap cas s’ocuparan les zones lliures d’hamaques, això es mantindrà, ens limitarem a ocupar el mateix lloc fins ara però amb manco hamaques i parasols  però a més distància doblant els metres que fins ara tenien entre para-sol  i para-sol  passant a 8 metres de distància lineal  i 10 metres de distància de  fons”.

20 de maig de 2020

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal /  Política de Privacitat

Desenvolupat per 3digits