Alcúdia, viatge gourmand

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/gourmand2-m.jpg

Primera mostra de comunicació viatgera i gastronòmica

Aquest cap de setmana s’ha celebrat  la primera edició dels Premis Alcúdia d'Alcúdia viatge gourmand', primera mostra de comunicació viatgera i gastronòmica, organitzada per l'Ajuntament d'Alcúdia, a través de la regidoria de turisme. Premi millor llibre de viatges, per Rafa Ocón i Noe Escalera "De Alaska a la Patagonia en elefante". Premi millor novel.la gastronòmica a Xabier Gutiérrez. Premi millor llibre de gastronomia a Begoña Rodrigo per "El sabor de la elegancia". Premi al millor blog a 'Observación gastronómica' a Phillipe Regol. Premi al millor receptari de cuina de TV a Julius Bienert. Acte celebrat al Restaurant los Patos, i tot seguit el sopar de les estrelles preparat per xefs de tota Espanya com Begoña Rodrigo, Jesús Sánchez, Ricardo Sanz, amb Santi Taura i la xef alcudienca Maca de Castro, amb l'assistència d'uns 150 comensals. Avui ha conclòs aquesta primera edició “Alcúdia viatge gourmand" a la biblioteca de Can Torró amb la xerrada ponència audiovisual amb Julius Bienert amb “22 minutos de Julius” i Pepe Barrena, autor de “Revolution, la creatividad en la gastronomia espanyola contemporània” i “De Alcúdia a la Costa Azul”,  tancant un cap de setmana d'activitats gastronòmiques.

 

Va ser divendres passat que començaren les activitats a la biblioteca de Can Torró, amb l’exposició sobre “llibres mítics de la gastronomia contemporània”, i amb la conferència audiovisual amb els autors del llibre de viatges “De Alaska a la Patagonia en elefante” i signatura de llibres, per part dels seus autors Rafa Ocón i Noe Escalera.

El dissabte Segona jornada “Alcúdia viatge gourmand', organitzat des de l'Ajuntament d'Alcúdia, se va realitzar la presentació del llibre de Juanjo López, “La sencilla desnudez” mentre també se desenvolupava  el concurs de cuina, realitzat a Zafiro hotels que ha tengut com a participants a crítics gastronòmics periodistes de diversos mitjans de comunicació i com a jurat a prestigiosos xefs de restaurants de tota Espanya. El plat guanyador en base a la gamba vermella d'Alcúdia ha estat el cuinat pel periodista Goyo González 'Gambas Pedro Sánchez '.  Entre els participants els crítics gastronòmics venguts de diversos indrets com Alberto Luchini, Lydia Corral, Luis Cepeda, Mikel Zeberio, Carla Royo, y el guanyador Goyo González. Varen esser els xefs participants.

 

Després al Passeig de la Mare de Déu de la Victòria se va realitzar un tast d'arròs brut popular i frit,  amb una participació de més de 300 persones participants al tast, un arròs brut coordinat per Maca de Castro, i amb la recaptació solidària que se va entregar a l’Associació contra el Càncer d’Alcúdia, i amb el concurs de frit guanyat per Teresa Lucena.

 

A llarg de tot el cap de setmana hi va haver un ample representació de l’Ajuntament d’Alcúdia, amb el batle Antoni Mir, el regidor de turisme Joan Gaspar Vallori, amb la presència de regidors i regidores de la corporació municipal.

 

Igualment, al llarg del cap de setmana a Restaurants com Mirador de la Victòria, Can Llabrés, Can Costa, Miramar, Lovento, Bistró Mar, The Wine side, Don Vito, Carabela, Jardín, Las Sirenas, Los Patos, La Terraza, per cada menú o plat consumit s’ha entregat el llibre de regal, escrit pel crític gastronòmic Pepe Barrena “De Alcúdia a la Costa Azul y otros Viajes exquisitos”.

 

22 d'octubre de 2018

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal, Política de Privacitat i Protecció de Dades

RAT

Desenvolupat per 3digits