Alcúdia ha celebrat la tretzena edició de la Fira Nàutica i de la Sípia

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/moll-m.jpg

Olga Capote, Domingo Bonnin i la Confraria de Pescadors han estat reconeguts amb la distinció "Tota una vida dedicada a la mar"

Cap de setmana d’activitats náutica i gastronòmiques en torn a la sípia al port d’Alcúdia. La tretzena edició de la fira, malgrat la predicció de pluja, sobretot en dissabte ha aconseguit ser aquest cap de setmana l’atractiu per a més de 15.000 persones, tant residents com procedents de diversos indrets de l’illa. A més de la part dels expositors nàutics, l’envelat dels retaurants amb els plats de sípia I l’envelat dels pescadors amb la fideuada de sípia ha aconseguit aglutinar a molts de residents i visitants des de divendres 13, ahir dissabte 14 i el dia central 15 d’abril en què la meteoròloga ha acompanyat per a visitar les diverses paradetes de mercadet d’artesania i productes alimentaris a més dels 20 expositors nàutics, i

El matí han visitat el recinte firal, amb el recorregut oficial els representants locals insulars i autonòmics. Al matí el batle d’Alcúdia Antoni Mir ha rebut a la presidenta de la Comunitat Autònoma Francina Armengol, així com també la Consellera Mª Carmen Palomino del Consell de Mallorca, el senador Miquel A. Ramis, els diputats del Parlament Balear Joanaina Campomar, Agustina Vilaret, Jaume Font i Josep Melià per a visitar la fira. Han estat acompanyats dels regidors i regidores de la corporació municipal, amb els portantveus dels diversos grups polítics municipals tant de govern com de l’oposició, Pere Malondra, Tomàs Adrover així com Coloma Terrasa, Carme Garcia i José Muñoz, així com també el secretari de la Corporació Municipal Joan Segui, i el sots-inspecctor de la Policia Local Abelardo Mesias.

En representació de la confraria de pescadors d’Alcúdia David Carsi, de l’APB d’Alcúdia Joan Gili,  de la guardia civil Port de Pollença i Inca; el Coronel de l’Aerodrom de la Base del Port de Pollença Miguel Angel Falla, capitania Marítima Luis Sevillano; de Cap de Pinar Miguel Cano; de les associacions de persones majors del Port d’Alcúdia Margalida Artigues, de l’associació de la tercera edat d’Alcúdia Francisca Torres; de l'associació de restauració Badia d'Alcúdia, Sebastià Cifre, els batles de Sa Pobla Gabriel Ferragut, el Batle d’Inca Virgili Moreno i el Batle de Santa Margalida Joan Monjo, així com l’expresident del Parlament Pere Rotger.

Distinció “Tota una vida dedicada a la mar”

En el transcurs de la jornada de diumenge, a l’stand de l’Ajuntament d’Alcúdia al Passeig Marítim s’ha fet l’acte de reconeixement a “tota una vida dedicada a la mar”. A l’acte tant el batle d’Alcúdia Antoni Mir, com la Presidenta del Govern Francina Armengol han valorat la tasca duita a terme per part de les persones i institucions que han rebut la distinció, “tota una vida dedicada a la mar”  pel que representen , com ha estat Domingo Bonnín Forteza, conegut com “es peixater”, que venia el que es pescava a la badia, i l’entrega l’ha realitzada el seu fill el regidor Domingo Bonnín;  Olga Capote Guijarro, primera dona patrona i li ha entregat la placa  la regidora de fires i mercats Catalina J. Pericàs i  la confraria de pescadors d’Alcúdia, amb el seu president David Carsi, entrega feta per la presidenta Francina Armengol.

Des del Govern Balear, la Presidenta Francina Armengol  s’ha destacat la combinació entre nàutica i el sector primari en aquesta fira, alternativa al sector turístic i que simbolitza l’anomenada economia circular. I ha destacat la bona feina feta per l’Ajuntament d’Alcúdia, tant amb la part nàutica com amb la part gastronòmica en torn a la sípia.

Des de l’ajuntament d’Alcúdia el batle Antoni Mir ha valorat la feina feta des de la regidoria de fires i mercats, i l’agraïment als diversos  participants que fan possible la fira, paradetes, restaurants, empreses nàutiques, tots forman part d’un conjunt que fa possible que la fira nàutica i de la sípia del Port d’Alcúdia segueixi endavant, ja que és la tretzena endavant, totalment consolidada i que és l’inici de la temporada turística.

16 d'abril de 2018

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal /  Política de Privacitat

Desenvolupat per 3digits