Alcúdia commemora el dia intenacional contra la violència de gènere

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/dona-m.jpg

Acte central avui horabaixa a l’Auditori, amb una exposició dedicada a Concepción Arenal, teatre, un minut de silenci davant la Sala i edificis públics il.luminats de morat. Al llarg de la semana s’han realitzat nombroses activitats per a la igualtat

Des de l’àrea de benestar social, sanitat I igualtat de l’ajuntament d’Alcúdia aquesta setmana es van desenvolupant els actes per a  commerorar el dia internacional contra la violència de gènere I amb el lema “Prou de violència, ara més que mai juntes som +”. Els actes s’han organitzat a través del propi Ajuntament d’Alcudia, amb altres institucions, com el Consell de Mallorca I amb entitats I col.lectius del municipi, així com amb diversos departaments municipals.

L’acte central institucional ha estat aquest  dissabte dia 25 de noviembre, a l’Auditori d’Alcúdia, amb la presència tant del batle d’Alcúdia Antoni Mir, com amb la regidora responsable de benestar social, sanitat I igualtat Agüi Lobo, acompanyats de membres regidors i regidores del govern municipal, així com tècniques tant de l’àrea de benestar social, sanitat i igualtat, com de l’àrea de cultura. Nombroses persones han participat a aquest acte central, institucional, d’un seguit de propostes que finalitzaran la setmaa que ve.

A l’exposició dedicada a Concepción Arenal que es pot visitar a l’Auditori d’Alcúdia, la regidora Agüi Lobo ha expressat la el significat de la tasca de Concepción Arenal, de la importància de celebrar aquesta jornada per a reivindicar la igualtat i ha parlat del color morat, com a símbol de la lluita per a la igualtat.

Per la seva banda, el batle d’Alcúdia Antoni Mir ha posat de manifest la importància de tots els actes que es duen a terme, i també parlant de la figura de Concepción Arenal, ha expressat el que va realitzar, lluitant per la justicia i en el seu moment contribuint a la modificació del codi penal, per a poder anar aconseguint la igualtat.

S’ha de destacar aquesta exposició de la dirección insular d’igualtat i genérica, del Consell de Mallorca, escola per a la igualtat, en torn a la figura de Concepción Arenal, amb la qual es considera que va néixer el feminisme a Espanya, reivindicant la igualtat per a la dona.

 

Després de l’acte institucional se representen diversos monòlegs a l’Auditori d’Alcúdia a càrrec de la compañía Teatreros “Quatrevides” dedicada a dones de diferents èpoques que parle de les seves vides, i les seves lluites i desitjos.

Després de la representació, a les 20h es guardarà un minut de silenci davant la Sala, en record a les dones víctimes de la violència de gènere i será a les 20h. fins a mitjanit que s’il.luminaran de morat, el color d’una lluita diversos edificis públics i monuments històrics d’Alcúdia, Ajuntament d’Alcúdia, el monolit “Xue Saura”, la Porta des Moll, la Porta de Sant Sebastià, la Seu des Moll i l’Auditori d’Alcúdia.

 

Vos recordam els diversos actes que formen part del programa editat des de l’ajuntament d’Alcúdia s’han anat realitzant en motiu del dia internacional contra la violència de gènere.

 

 

22/11/2017 i 24/11/2017

TALLER PER QUÈ “MOLA” DEIXAR DE SER MASCLISTA

Com es pensa d’una altra manera en clau d’igualtat? Identificació de

manifestacions, actituds i pensaments masclistes.

A la capella de l’edifici municipal de Ca Ses Monges a les 18.00 h

Direcció Insular d´Igualtat. Escola per la Igualtat “Genèrica”

 

25/11/2017

MURAL UNITARI CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE.A les 12.00h.

A partir de les 22.00 a Avd Tucan: Concert a càrrec de Sol Lucia Fossati & Tomeu Polit,

Salvatge Cor/ A Kaldo/ Dj

Lectura de manifest, a càrrec de Moviment Alcudienc.

 

 

25/11/2017.

INAUGURACIÓ DE L´EXPOSICIÓ DE CONCEPCIÓN ARENAL.

Amb Concepción Arenal neix el feminisme a Espanya, reivindicant la igualtat per a la dona en totes les esferes socials .

Auditori d’Alcúdia a les 18.00h.

Direcció Insular d´Igualtat. Escola per la Igualtat “Genèrica”

 

25/11/2017. MONÒLEGS A L’AUDITORI.

 

QUATREVIDES. Monòlegs a càrrec de la Companyia Teatreros

Dones de diferents èpoques parlen de les seves vides, els seus desigs, les seves lluites...

-Super-woman.

-Venjança de Medea

-Dona maltractada

-Roda de premsa

Auditori d’Alcúdia a les 18:00 hores

Direcció i dramatúrgia: Francesca Palou

 

 

25/11/2017.

TALLER DE DEFENSA PERSONAL

Activitat gratuïta

Casa de Cultura, Fundació Torrens. De les 10.00 h a les 13:00 h.

A càrrec del club Self Defense Alcúdia.

 

25/11/2017

IL-LUMINAM DE MORAT. El color d’una lluita.

Il·luminació de l’Ajuntament d´Alcúdia, del monòlit ‘’Xue Saura”, de la Porta de Sant Sebastià, de la Porta des Moll, de la Seu des Moll i de l´Auditori d´Alcúdia .

De 20.00 h a 24.00 h.

 

 

29/11717

PROGRAMA ESPECIAL ALCÚDIA RÀDIO, en motiu del Dia Internacional contra la violència de gènere: tertúlia sobre Esport en Igualtat, amb persones esportistes d’Alcúdia, de diverses modalitats

12:00 h a Alcúdia Ràdio

25 de novembre de 2017

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal /  Política de Privacitat

Desenvolupat per 3digits