8 de març dia de la Dona

/ajuntament/ca/documentos/imatges_noticies/manifest-m.jpg

Letura del Manifest per commemorar el Dia de la Dona a Alcúdia

Ha estat a càrrec de Rosa Albertí, membres de la Policia local d’Alcúdia amb la Sala plena de gom a gom.

 

 

Dia 8 de març a la Sala de l’Ajuntament d’Alcúdia s’ha celebrat l’acte central i institucional de la lectura del manifest per commemorar el dia de la dona. L’encarregada de donar veu amb la lectura del manifest ha estat l’agent de la policia local Rosa Albertí.

A més de la policia local hi ha estat un grup de dones del municipi que han preparat una cançó per a l’ocasió.

L’acte ha tengut el suport de regidors i regidores del consistori alcudienc, amb el batle d’Alcúdia Antoni Mir, la regidora d’assumptes socials, sanitat i igualtat Agüi Lobo, personal de l’Ajuntament d’Alcúdia i ciutadans i ciutadanes que han assistit a la lectura del Manifest, per commemorar el dia de la Dona.

La regidora d’assumptes socials, sanitat i igualtat Agüi Lobo ha donat les gràcies a Rosa per llegir el manifest essent del col.lectiu de la policia local, ha fet  una reflexió recordant la importància d’aquest dia per reivindicar la igualtat entre homes i dones, i ha recordat que  hi ha dones a altres zones del món que la seva desigualtat és una realitat. També ha dit Agüi Lobo que les dones volen els homes al costat, tots junts. Ha agraït la feina i col.laboració de tots els col.lectius del municipi que han contribuït a fer una programació “meravellosa” durant tots aquests dies amb els actes,  en motiu del dia d ela dona i ha agraït a tots els presents, homes i dones que han acudit a la lectura del manifest, i donant les gràcies a Rosa Albertí la policia local que ha llegit el manifest, així com al suport del batle Antoni Mir.

Per la seva banda, el batle d’Alcúdia Antoni Mir ha subscrit les paraules d’Agüi Lobo, subratllant que el protagonisme el tenen avui les dones. El batle d’Alcúdia ha volgut recordar que és un bon equip de dones regidores el que té l’Ajuntament d’Alcúdia. El batle ha volgut reflectir en nom de tots els regidors homes i els funcionaris homes el fet que estan al costat de les dones i també ha agraÏt a Rosa Albertí el fet de la lectura del manifest.

Tot seguit la policia local d’Alcúdia Rosa Albertí ha posat veu al Manifest del dia de la dona a l’Ajuntament d’Alcúdia, davant els ciutadans i ciutadanes que s’hi ha donat cita, i que omplien la Sala de plens. El manifest el vos reproduïm tot seguit:

 

Avui, Dia Internacional de les Dones, com cada 8 de març, les dones de tot el món alcem les nostres veus per reivindicar la igualtat efectiva entre homes i dones perquè els nostres drets socials, polítics i econòmics són innegociables.

 El present manifest pretén, en primer lloc, denunciar els nombrosos assassinats de dones per part de les seves parelles o exparelles, concretament 11 dones  en el que portem d’any , 47 dones el any anterior 2018.

 En segon lloc, en el context de crisi econòmica actual, denunciem que la pobresa té nom de dona. Hem estat testimonis de la precarització de les condicions laborals que, sobretot, s’ha vist magnificada en el cas de les dones i que aquestes s’han vist obligades a assumir moltes de les feines que han estat afectades per les retallades, especialment les tasques de cures, empitjorant, així, les seves condicions de vida. A més, la bretxa salarial i el sostre de vidre encara segueixen posant pals a les rodes perquè les dones puguin ocupar càrrecs de major responsabilitat.

 Les dones, des de les nostres diversitats, som més de la meitat de la població mundial i cal que formem part de la presa de decisions en tots els àmbits i estaments,  que el nostre dret a la participació social i política sigui una prioritat.

la bretxa salarial, la diferència de sou entre els homes i les dones per la mateixa feina. És una forma més de violència envers les dones, la violència econòmica.

Així mateix, fem memòria de totes les dones que han lluitat incansablement per reconquerir aquells espais dedicats exclusivament als homes; per aconseguir que els nostres drets fossin reconeguts. Gràcies a elles, que van posar les bases per construir una societat més justa, avui podem continuar lluitant per la igualtat real i efectiva entre homes i dones.

Amb aquest manifest, doncs, recordem que tots els dies de l’any, ja en siguin 365 o 366, són dies per continuar treballant per l’anhelada igualtat. Sabem que no serà una tasca fàcil: el patriarcat té les seves arrels a la història de les nostres societats. Tanmateix, la importància d’aquesta jornada recau en la reivindicació, en el fet d’ocupar un espai, aixecar la mà i dir: continuem el nostre camí!”

 

 

Després de la lectura del manifest, un grup de dones ha volgut interpretar la cançó popular “la tarara” en versió reivindicativa per la igualtat entre tots i totes.

Des de dia 23 de febrer dins dia 23 de març es desenvolupa tot un programa d’actes organitzat i coordinat per l’àrea de sanitat, benestar social i igualtat de l’Ajuntament d’Alcúdia i que ha comptat amb la col.laboració de les associacions de la gent gran d’Alcúdia i de l’associació de les persones majors del Port d’Alcúdia, del Club self defense Alcúdia, de departaments municipals com l’àrea de cultura, l’Auditori, la biblioteca de Can Torró, Alcúdia ràdio, a més d’altres institucions com l’Institut Balear de la Dona.

 

Recordem els actes que s’han duit a termes des de dia 23 de febrer: taller de decorar bosses de tela amb pintura amb Jaume Poma, a la gent gran d’Alcúdia; a les persones majors del Port d’Alcúdia; vestir arbres del dolor de la lluita i llibertat de les dones per la gent gran d’Alcúdia al Passeig Pere Ventayol; penjada de cors liles amb reivindicacions per una igualtat real per part de les persones majors del Port d’Alcúdia al Passeig Marítim; exposició de cartells del 8 de març de L’Institut Balear de la Dona, a la seu de la gent gran d’Alcúdia. Taula informativa per al pacte social contra les violències masclistes, a la seu de la Gent Gran d’Alcúdia. Cinefòrum amb la pel.lícula titulada “Frida Kahlo”, amb la presentació de Margalida Escanellas i posterior debat a la seu de la Gent Gran d’Alcúdia. També a Can Ramis les persones majors d’Alcúdia es trobaren en una lectura de poemes per a la igualtat, amb els alumnes de 5è i 6è de primària de l’escola Norai.

Aquests actes són els que estan programats fins dia 23 de març:

Divendres 8 de Març

Lectura del Manifest a la Sala a les 12 h

L’ encarregada de donar-nos veu serà l’ Agent de la Policia local d’ Alcúdia Rosa Albertí.

Seguidament escoltarem una cançó preparada per un grup de dones del municipi. Organitza: Ajuntament d’Alcúdia Àrea de Benestar Social, Sanitat i Igualtat

Divendres, 8 de Març

Poesia dibuixada. A càrrec de Kika Jaume i Lorena Reynés

Lloc: Seu de la Gent Gran d’Alcúdia a les 19 h Organitza: Gent Gran d’Alcúdia .

Dissabte, 9 de març

Ball en línia i zumba Alexandra Palacios i Bel Payeras seran las encarregades de dirigir-nos . Lloc: Passeig Marítim De 15 h a 18 h Organitza: Ajuntament d’Alcúdia Àrea de Benestar Social, Sanitat i Igualtat

Dissabte , 9 de Març

Taller de defensa personal per a dones. Lloc: Gimnàs CP Porta des Moll. 10 a 13 h Amb la col·laboració de Yago Parada. Inscripcions: 633 97 31 91 Organitza: Club Self Defense Alcudia

Col.labora: Ajuntament d´Alcúdia

Dissabte 9 març a la Seu des Moll de 11h a 13h

Taller de caixes niu. Activitat infantil i familiar.

L’activitat tindrà com a fil conductor la figura de Pat Bishop, una dona que va contribuir al bon desenvolupament del parc de l’Albufera. Places limitades.

Una jornada on els infants aprendran de la seva tasca i que fan les ornitòlogues. Organitzat per Benestar social, Sanitat i Igualtat. Telèfon 971 54 91 95

Divendres , 8 de març

Teatre: La Maternitat d’Elna, un espectacle sobre la història real d’Elisabeth Eidenbenz, una infermera suïssa que entre 1939 i 1944 va salvar la vida a 597 infants, fills de les refugiades espanyoles internades als camps d’Argelers i Sant Cebrià del Rosselló. Un espectacle dolorosament actual

Lloc: Auditori d’Alcúdia 21.00H

Organitza: Auditori d’Alcúdia

Diumenge, 10 de març

Cinema: Projecció de la pel·lícula “El orden divino”. Lloc: Auditori de Alcúdia 18.00h

Organitza: Auditori d’Alcúdia

Dissabte 23 de març de 11h a 13h a la biblioteca de Can Torró

Taller per grans i petits “ Dones per la natura”. Places limitades, màxim 30 per una gimcana. Els participants es dividiran en grups de 5. Cada grup ha d’anar acompanyat d’un adult. Per fer un mural

8 de març de 2019

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal /  Política de Privacitat

Desenvolupat per 3digits