Visita institucional de la vicepresidenta del Consell de Mallorca

/Pollentia/ca/documentos/imatges_noticies/domenec-m.jpg

La vicepresidenta del Consell de Mallorca i la directora insular de patrimoni, visitaren el casal de Can Domènec i la ciutat de Pollentia

El codirector d'excavacions de la ciutat romana de Pollentia, situada en el municipi d'Alcúdia, ha informat aquest dimecres de la troballa de nombroses peces de ceràmica, bronze i de vidre, durant la campanya de treballs duta a terme aquest mes de juliol.

Les feines d'aquesta edició, que han comptat amb la participació d'un centenar de persones, s'han centrat, d'una banda, en el fòrum de la ciutat amb excavacions en el mercat, en la fortificació bizantina i en les tavernes al nord del fòrum.

D'altra banda, s'ha excavat, també, a la necròpoli de Ca Fanals al sud de la ciutat i al Camp d'en França un carrer i un pòrtic. En aquest sentit, en aquesta edició s'ha iniciat, per primera vegada, l'estudi de la zona que envoltava la ciutat romana.

La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha visitat aquest dimecres les instal·lacions, on ha assenyalat la importància de «conèixer i reconèixer el patrimoni per a conservar-lo i saber del nostre passat».

Les intervencions han estat possibles gràcies a la col·laboració, entre altres, del Consorci de la ciutat romana de Pollentia, format per Ajuntament d'Alcúdia, Consell de Mallorca, Govern i Ministeri d'Eduació, Cultura i Esports.

16 d'agost de 2019

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal / Política de Privacitat

Desarrollado por 3digits