Visita a les excavacions de Pollentia

/Pollentia/ca/documentos/imatges_noticies/EXCAVACIONS-M.jpg

Les excavacions arqueològiques de la ciutat romana han comptat amb més de 90 persones fent feina dins el jaciment

Les excavacions a la ciutat romana de Pol.lèntia estan en marxa des de principis del mes de juliol. A primera hora del matí s’ha duit a terme la visita a les excavacions de Pol·lèntia per part del batle d’Alcúdia Antoni Mir i de la regidora de patrimoni Bàrbara Rebassa. Tot això en motiu de la tasca iniciada a Pol·lèntia.

Així, s’ha donat a conèixer de primera mà l’estat actual de les excavacions a la ciutat romana de Pol.lèntia gràcies a les explicacions dels codirectors Miquel Angel Cau i Esther Chávez.

Recordem que en aquesta campanya d’excavacions 2017 hi ha prop d’un centenar de persones al jaciment de Pol·lèntia. Es duu a terme a través del Consorci de la ciutat Romana de Pol.lèntia (integrat per l’Ajuntament d’Alcúdia, Consell de Mallorca, Govern de les Illes i Ministeri de Cultura)  amb la co-direcció de Miquel Angel Cau de la Universitat de Barcelona i Esther Chávez de la Universitat de la Laguna.

Destacar que al jaciment hi participen des dels alumnes del curs d’arqueologia Antoni Arribas (iniciat el 3 de juliol i que finalitzarà dia 28 de juliol), alumnes i arqueòlegs d’Arqueospain, de la Universitat de Portland, així com alumnes de tota Espanya i altres nacionalitats: francesos, portuguesos, i italians.

Enguany seguirà el programa de les prospeccions geofísiques eines tecnològiques per continuar amb les investigacions del perímetre de la ciutat, on s’hi troba un possible campament militar anterior de la ciutat, i que s’haurà de confirmar a través de les futures excavacions. 

Tant Miquel Angel Cau com Esther Chavez, els codirectors de les intervencions arqueològiques, han comentat les zones on es fan les excavacions, com la Casa de Polymnia, la necròpolis a Can Fanals, el maccelum...i la fortificació tardana, a la zona del fòrum.

El batle d’Alcúdia, Antoni Mir, ha explicat que el desig seria, de cara al futur, a llarg termini  la possibilitat de crear un centre de recerca i interpretació, amb un espai museístic, però que de moment encara és una idea.

18 de juliol de 2017

Coordenades UTM 31N ETRS89(510362,4411444) Copyright 2013 Ajuntament d'Alcúdia. Tots els drets reservats.

Avís Legal / Política de Privacitat

Desenvolupat per 3digits